zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

SAMAP schenkt landbouwwerktuigen aan landbouwers in Brokopondo

lees ook ...

Suriname op weg naar ideale interculturele samenleving

Een ideale intercultuele samenleving is Suriname nog niet, zo toonde theoloog professor Franklin Jabini aan onlangs aan in zijn lezing in opdracht van het Trooninstituut. In een ideale interculturele ...

De Suriname Agriculture Market Acess Project (SAMAP) heeft met tussenkomst van het  directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) de vorige maand landbouwwerktuigen overhandigd aan de landbouwers van het district Brokopondo en het bestuur ressort Boven- Suriname.

Het doel van het directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) is om landbouw in het binnenland op een duurzame en georganiseerde manier plaats te laten vinden. De producten die gepland worden, zullen zomin mogelijk met pesticiden verbouwd worden. “Dit, zodat de productie genoeg is voor eigen gebruik en ook voor de verkoop,” zegt Hermien Pavion directeur van DAOB.

Pavion hoopt dat met de machines die uitgereikt zijn, de productie verdubbeld wordt. De directeur spreekt de hoop uit dat er nog een ronde van distributie van landbouw- werktuigen kan plaats vinden.

Majokko Yvonne van de coöperatie Sabana Tokoo van het Langu gebied, roept de mensen van de overige dorpen op om zich te bundelen. “Een enkeling is een drenkeling. Door samen te werken kunnen wij meer bereiken” aldus Majokko. SAMAP is ook tevreden met de participatie van de mensen van het Langu gebied verenigd in de Coöperatie Sabana Tokoo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAMAP schenkt landbouwwerktuigen aan landbouwers in Brokopondo