donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

SAMAP schenkt landbouwwerktuigen aan landbouwers in Brokopondo

lees ook ...

Grondconversieproces genereert SRD 60 miljoen en goedkeuring...

Tijdens de regeringsraadsvergadering (RRV) op woensdag 5 juni 2024 is gebleken dat het grondconversieproces zeer effectief verloopt. In totaal zijn 157 nieuwe aanvragen goedgekeurd, wat de inkomsten n...

De Suriname Agriculture Market Acess Project (SAMAP) heeft met tussenkomst van het  directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) de vorige maand landbouwwerktuigen overhandigd aan de landbouwers van het district Brokopondo en het bestuur ressort Boven- Suriname.

Het doel van het directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) is om landbouw in het binnenland op een duurzame en georganiseerde manier plaats te laten vinden. De producten die gepland worden, zullen zomin mogelijk met pesticiden verbouwd worden. “Dit, zodat de productie genoeg is voor eigen gebruik en ook voor de verkoop,” zegt Hermien Pavion directeur van DAOB.

Pavion hoopt dat met de machines die uitgereikt zijn, de productie verdubbeld wordt. De directeur spreekt de hoop uit dat er nog een ronde van distributie van landbouw- werktuigen kan plaats vinden.

Majokko Yvonne van de coöperatie Sabana Tokoo van het Langu gebied, roept de mensen van de overige dorpen op om zich te bundelen. “Een enkeling is een drenkeling. Door samen te werken kunnen wij meer bereiken” aldus Majokko. SAMAP is ook tevreden met de participatie van de mensen van het Langu gebied verenigd in de Coöperatie Sabana Tokoo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAMAP schenkt landbouwwerktuigen aan landbouwers in Brokopondo