dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

SAMAP houdt informatiesessies in districten

lees ook ...

Linscheer: Reactions of panic upon the discovery of “B...

There is no connection between the capture of Jol "Bordo" Martinus and the removal of ABOP or the harassment of those near Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. It is also untrue that the VP is being ...

De Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) zal de komende tien dagen alle districten bezoeken voor het verstrekken van detailinformatie over het aanvraag- en indieningsproces voor een Small- of Large Grant van de MGF. Dit zal gebeuren door het technisch team en het ondersteuningsnetwerk van SAMAP in samenwerking met de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Op zaterdag 6 maart is het startsein gegeven voor de algemene informatiesessies over “the Second Call of Expressions of Interest (EOI) van SAMAP’s Matching Grant Facility (MGF)”.

Tijdens deze algemene informatiesessies worden de deelnemers ook in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en zich aan te melden voor assistentie bij het aanvraagproces. SAMAP streeft naar een verhoogde, meer concurrerende en veiligere productie van geselecteerde gewassen uit de waardeketens, fruit, groenten, wortels en knollen en bosbijproducten en het verbeteren van de markttoegang voor deze gewassen door een stimulerende omgeving te creëren en verbeterde capaciteiten van de particuliere sector en instellingen.

Het MGF is een competitief fonds om de markttoegang voor Surinaamse kleinschalige landbouwers en agro voedselverwerkers te ondersteunen door middel van faciliteiten in de vorm van productie- en/of verwerkingsapparatuur en diensten om de kwantiteit en kwaliteitsproductie in SAMAP’s primaire waardeketens te verbeteren: fruit & groenten, wortels en knollen, en NTFP-bosbijproducten.

De MGF ‘Small’ en ‘Large’ Grants bieden ondersteuning in de vorm van machines en apparatuur tot een maximumbedrag van USD 5.000 voor de ‘Small Grant’ en een maximumbedrag van USD 300.000 voor de ‘Large Grant’. Een volledig schema van de informatiesessies in de districten, is beschikbaar via de website en Facebookpagina van het Ministerie van LVV. Potentiële aanvragers kunnen zich opgeven voor assistentie bij het invullen van de formulieren voor de Grants van de MGF.

Het SAMAP is een initiatief van de regering van Suriname onder leiding van het ministerie van LVV en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAMAP houdt informatiesessies in districten