dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

SAMAP Agrobeurs en Tentoonstelling

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

Het FAO heeft met ondersteuning van de Europese Unie in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, zes jaar lang het Suriname Market Access Project, SAMAP uitgevoerd vanaf 2018. Nu wordt er in verband daarmee op 14 en 15 juni een Agrifood Exibition and Fair gehouden in het Live Entertainment Center (Flamboyant Park). Culinaire sessies en paneldiscussies maken deel uit van het programma.

Tijdens deze tentoonstelling en agrobeurs wil men de groei in zakelijk potentieel van kleine landbouwbedrijven en agro coöperaties tonen aan de gemeenschap, zodat men de mogelijkheden kan zien.  Presentaties moeten duidelijk maken, hoe verschillende waardeketenplatforms de productie en de kwaliteit van gewassen heeft verhoogd. Het publiek zal geïnformeerd worden over de productieprocessen en het belang van het ondersteunen van lokale producenten. Dit alles gebeurt ook rond Wereldvoedselveiligheidsdag, waar kwaliteit een must is.

Actoren zullen demonstreren hoe het project de levensstandaard heeft bevorderd van  boeren en gemeenschappen. Tijdens de uitvoering van dit project werd een waardeketenbenadering ontwikkeld wat inhield het verhogen van de productie, het verbeteren van de kwaliteit van de producten en het vergroten van de markttoegangsmogelijkheden voor geselecteerde producten uit Suriname.

Tijdens de uitvoering is er geïnvesteerd in landbouwapparatuur en -diensten. Ook de introductie van innovatie en technologie kwam erbij. Kleine landbouwers en georganiseerde groepen op dit gebied waren in de gelegenheid uit te breiden.

Bron: Ampie’s Broadcasting Corporation

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSAMAP Agrobeurs en Tentoonstelling