woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Samaaka-gemeenschap ingelicht over Covid-19; granman laat zich vaccineren

lees ook ...

OW starts pilot project ‘Tackling abandoned plots and ...

The Ministry of Public Works (OW) has started a pilot project to tackle abandoned lots and buildings and making the infrastructure more tidy. So as to have healthy neighborhoods and increase the quali...

De granman van de Saramaccaners, Albert Aboikoni, en de gemeenschap te Asidonhopo zijn geïnformeerd over het vaccineren tegen Covid-19 en het virus zelf. Dit is gebeurd tijdens een bezoek van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en delegatie aan het gebied. Na de kennismaking met de granman is er een krutu gehouden met het traditioneel gezag. 

Minister Ramadhin heeft duidelijk naar voren gebracht dat de overheid ervoor moet zorgen dat elke Surinamer beschermd moet worden tegen dit virus en de gevolgen daarvan. Het probleem is reëel en mag niet onderschat worden.

Er is nog steeds behoefte aan informatie alvorens men zal overgaan tot het vaccineren tegen Covid-19. De belangrijkste obstructies om te vaccineren zijn misinformatie en fake nieuws, welke nader uitgelegd moet worden.

Granman Aboikoni is zeer tevreden met het bezoek van Ramadhin en het was voor hem heel aangenaam om op deze manier meer geïnformeerd te worden over het vaccineren. Aboikoni heeft zijn keuze reeds gemaakt en is bereid zich te laten vaccineren.

Het is nu de beurt aan de rest van het gezag om de informatie over te brengen aan de bewoners van de diverse dorpen. Aboikoni zal verder afstemmen met de directeur van Medische Zending, Herman Jinti, voor de planning om te beginnen met het vaccineren te Asidonhopo.

De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, gaf aan dat het bezoek nodig was, omdat de plaatselijke gemeenschap meer informatie wilde hebben over de diverse vaccins en wat het voordeel is van het vaccineren. Sukul kijkt uit naar de dag waarop de eerste prik toegediend zal worden te Asidonhopo, mogelijk al binnen twee weken.

De delegatie bestond verder uit de focalpoint eerstelijnszorg V. Ramlakhan, speciale afgezant van Nederland Marc Sprenger en de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan. De ambassadeur overhandigde een geschenk aan de granman der Saramaccaners.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSamaaka-gemeenschap ingelicht over Covid-19; granman laat zich vaccineren