maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Salarissen personeel One Stop Shop tot en met april veiliggesteld

lees ook ...

54.6% inflation last year

The rate of inflation in 2017 was 54.6%. The General Bureau of Statistics (ABS) reported that consumer prices rose by 54.6% from December 2021 to December 2022. Inflation reached 60.7% in 2020. The AB...

De salarissen van het personeel van de One Stop Shop (OSS) voor chronische ziekten zijn tot en met eind april veiliggesteld, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Volgens de minister is de regering al lang bezig een oplossing te vinden voor deze kwestie. Het personeel leeft in onzekerheid met betrekking tot de uitbetaling van lonen.

De OSS is een particuliere stichting welke deels wordt gesubsidieerd en levert een belangrijke bijdrage aan de zorg in de eerste lijn. Het belang van dit instituut wordt ook erkend door de minister. De bewindsman vindt het wel jammer dat de instantie sedert 2012 geen overeenkomsten heeft kunnen sluiten met zorgverzekeraars.

Minister Ramadhin weet niet waaraan het ligt dat na acht jaar operationeel te zijn de stichting nog niet in staat geweest is de verzekeraar te overtuigen van hun belang in de zorg, terwijl elke actor in de zorg weet hoe belangrijk preventie en monitoring is van chronische aandoeningen. Hierdoor is er ook een situatie ontstaan waarbij er niet genoeg gelden binnenkwamen behalve dan door subsidie terwijl er uitgaven gepleegd moeten worden. Door in zee te gaan met zorgverzekeraars zijn er meer zekerheden.

Minister Ramadhin geeft aan, dat de overheid in het vervolg een overzicht wenst te hebben van de subsidie die ze verstrekt aan de OSS. Er is nu een financiële analyse gaande, waarbij alle jaarrekeningen, uitgaven en consultancy contracten worden onderworpen aan een onderzoek.

Het bestuur is ook gevraagd een heropstartplan te maken, zodat zaken in het vervolg beter aangepakt kunnen worden. De werkelijke reden waarom het centrum aan de voorzijde van het AZP gesloten is, heeft feitelijk te maken met een onhygiënische toestand, welke is ontstaan vanwege werkzaamheden aan de riolering van de omliggende wegen.

Minister Ramadhin kiest voor een strategie dat de OSS een zichzelf onderhoudende stichting wordt, door met name diensten die geleverd worden te laten vergoeden door zorgverzekeraars of een co-payment systeem te introduceren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSalarissen personeel One Stop Shop tot en met april veiliggesteld