zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Salarissen dignitarissen worden verhoogd

lees ook ...

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

In het kader van de defensie samenwerking die Suriname heeft met de Verenigde Staten van America(VS)  brengt Admiraal Craig Stephen Faller uit de VS een ééndaags werkbezoek aan ons land op 13 januari ...

De wens van de dignitarissen gaat in vervulling. Zij zullen vanaf eind januari 2021 een verandering zien in hun salaris. Dit zegt minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS). Al geruime tijd trekt deze groep aan de bel voor een aanpassing van de salarissen.

De tegemoetkoming van de traditionele gezagdragers is een van de eerste zaken waaraan minister Emanuel heeft gewerkt in het nieuwe jaar. Emanuel zegt dat de traditionele gezagdragers meerdere malen aan de bel hebben getrokken voor een salarisverhoging. Zij hebben constant aangegeven niet uit te komen met dat wat zij verdienen.

Deze verhoging is dus op zijn plaats, volgens de bewindsvrouw. Dit vanwege de verantwoordelijkheden die de dignitarissen op zich dragen. De minister zegt verder dat ook deze groep grote last ondervindt van de economische situatie in het land. De minister heeft niet aangegeven wat de verhoging precies is.

Het ministerie van ROS heeft verder een aantal projecten in planning voor het binnenland voor 2021. Emanuel zegt dat er projecten uitgevoerd zullen worden ter verbetering en uitbreiding van het telen van hooglandrijst. Het binnenland mag ook rekenen op meer sportaccommodaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Salarissen dignitarissen worden verhoogd