woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Salarissen dignitarissen worden verhoogd

lees ook ...

Start ondro oso vergaderingen in verband met 25 jaar PL

Dinsdag jongstleden is de politieke partij Pertjajal Luhur gestart met de zogenaamde Ondro oso vergaderingen naar 5 december 2023 toe te Meerzorg. Op die datum bestaat de partij 25 jaar. Wekelijks op ...

De wens van de dignitarissen gaat in vervulling. Zij zullen vanaf eind januari 2021 een verandering zien in hun salaris. Dit zegt minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS). Al geruime tijd trekt deze groep aan de bel voor een aanpassing van de salarissen.

De tegemoetkoming van de traditionele gezagdragers is een van de eerste zaken waaraan minister Emanuel heeft gewerkt in het nieuwe jaar. Emanuel zegt dat de traditionele gezagdragers meerdere malen aan de bel hebben getrokken voor een salarisverhoging. Zij hebben constant aangegeven niet uit te komen met dat wat zij verdienen.

Deze verhoging is dus op zijn plaats, volgens de bewindsvrouw. Dit vanwege de verantwoordelijkheden die de dignitarissen op zich dragen. De minister zegt verder dat ook deze groep grote last ondervindt van de economische situatie in het land. De minister heeft niet aangegeven wat de verhoging precies is.

Het ministerie van ROS heeft verder een aantal projecten in planning voor het binnenland voor 2021. Emanuel zegt dat er projecten uitgevoerd zullen worden ter verbetering en uitbreiding van het telen van hooglandrijst. Het binnenland mag ook rekenen op meer sportaccommodaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSalarissen dignitarissen worden verhoogd