woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
1
(1)

Salaris binnenlandse dignitarissen verhoogd

lees ook ...

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana...

De dienst 's Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpass...

De dignitarissen hebben een verhoogde salaris ontvangen. De traditionele gezagsdragers  hebben heel lang aan de bel getrokken volgens minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport. De tegemoetkoming van deze groep is volgens de bewindsvrouw belangrijk.

Het is gebleken dat een grootopperhoofd minder dan SRD.2000,- ontving. Dit bedrag is nu verhoogd met SRD.1000,- De hoofdbasja’s en basja’s ontvangen nog steeds geen SRD.1000,- ondanks de verhoging. Deze verhoging was reeds juni 2020 goedgekeurd door de vorige regering.

Administratieve fouten hebben verhinderd, dat de dignitarissen tegelijk de verhoging hebben ontvangen. Volgens de minister heeft het traditioneel gezag een verantwoordelijke taak in de gemeenschap. De overheid moet dus ervoor zorgen dat deze mensen de waardering krijgen die zij verdienen.  Kapitein Joram Pinas van het dorp Da Palata Kampu in het Cotticagebied  is tevreden met de verhoging. Hij zegt dat de dignitarissen nu beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien, en dus ook beter in staat zullen zijn om hun werk te doen. Deze groep moet zich vaak verplaatsen in hun gebied. De verhoging van de benzineprijzen hebben dat alleen moeilijker gemaakt. Hij waardeert de snelle aanpak van zaken.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSalaris binnenlandse dignitarissen verhoogd