Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Safe City Cam van belang onderzoek dubbele moord

Geplaatst

op

door

Het Korps Politie Suriname doet er alles aan om klaarheid in dedubbele moord van afgelopen zondag bij On The Run te brengen. De politie zalbij het onderzoek gebruik maken van al het beschikbare beeldmateriaal dat opsociale media circuleert. Ook zal beeldmateriaal van een Safe City-camera, dieop steenworpafstand van het pompstation staat, worden bekeken.

 De politie vermoedt dat ereen verband bestaat tussen de liquidatie en een in brand gestoken personenauto,die kort daarna te Morgenstond is aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om deauto waarmee het misdrijf is gepleegd. De beelden zullen een belangrijkebijdrage leveren aan het onderzoek  vande dubbele moord.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden bevestigt dat twee personen zijnaangehouden. Het motief voor de moordaanslag is nog niet bekend. Naardenverzekert dat de politie de zaak met veel voortvarendheid zal onderzoeken“Wij gaan gebruik maken van alle mogelijkheden die wij hebben om achter dewaarheid te komen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Roberto Prade 49ste korpschef van KPS

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

RGB verstrekt 450 grondpapieren in Commewijne

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft te Richelieu in het district Commewijne 450 grondbescheiden uitgereikt. “Dit is een grote stap, omdat burgers in kwestie niet tientallen jaren hebben gewacht op hun bescheiden”, zegt RGB-directeur Leandra Woei. Ongeveer 300 personen die een jaar terug een volkswoning toegewezen hebben gekregen te Richelieu mochten hun bereidverklaring ontvangen. Ook 150 anderen die in 2015 een bereidverklaring voor een perceel hadden gekregen en aanvaard mochten hun toewijzingsbeschikking in ontvangst nemen.

De RGB-directeur roept burgers op om hun aanvraag voor een bereidverklaring via de formele weg te doen. Dit moet gebeuren via de balie bij het Domeinkantoor en niet door geld aan derden daarbuiten te geven. Een probleem waarmee RGB vaak geconfronteerd wordt, is dat personen bij hun aanvraag niet alle bijbehorende documenten indienen, waardoor het een hele tijd duurt om hun te achterhalen. Aan burgers wordt gevraagd om complete documenten in te dienen.  “Als jouw aanvraag compleet is, dan kunnen wij deze stukken ook sneller afhandelen.” De bedoeling van RGB is om in de komende maanden in Wanica, Nickerie, Para en Saramacca grondpapieren te verstrekken aan burgers.

Het ministerie van RGB is momenteel in een proces van automatisering. Dit heeft volgens de directeur in zekere mate ervoor gezorgd, dat er een goed beeld is van de bereidverklaringen die zijn aanvaard. Hierdoor kan het ministerie sneller inspelen en dus aan de slag gaan met het opmaken van de toewijzingsbeschikking van burgers, die vorig jaar hebben aanvaard. “Wij zijn hier geconfronteerd met mensen die twintig of tien jaar terug hebben aanvaard en nooit hun toewijzingsbeschikking hebben ontvangen. De digitalisering geeft ons een heel duidelijk beeld van bereidverklaringen die zijn aanvaard”, zegt de RGB-directeur.

Lees verder

Meest gelezen

X