zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Sabaku Lounge moet toerisme bevorderen

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

De Sabaku Lounge nieuwe stijl op de Johan Adolf Pengelluchthaven moet Suriname uitnodigend maken voor toerisme.  Dit zei president Chandrikapersad Santokhi dinsdag bij de ingebruikname van deze nieuwe VIP Courtesy Room. Hij deed dit kort voor zijn vertrek aan het hoofd van een regeringsdelegatie naar de Coöperatieve Republiek Guyana.

De president toonde zich verheugd het lint te mogen doorknippen. Hij memoreerde dat er recentelijk een meeting is geweest met de leiding van de SLM, waar er over de positie van de maatschappij is gesproken. Verder zei Santokhi dat de Surinaamse Airport een hub moet zijn voor vliegmaatschappijen.

De SLM moet worden opgenomen in het internationaal netwerk van de luchtvaart. Santokhi is ook ingenomen dat de SLM en de Luchthavenbeheer het geschil dat bestond over het beheer van de Sabaku Lounge duurzaam, in belang van het land en op basis van win-win hebben opgelost.

Vijay Chotkan, directeur van de NV Luchthavenbeheer, zegt dat het niet makkelijk is geweest, ook vanwege de Covid-19-pandemie. Echter is het gelukt in teamverband zaken zover te krijgen. “Wij gaan door om de luchthaven en de SLM op die niveaus te krijgen zoals wij dat willen.” De directeur noemt de Sabaku Lounge een onderdeel van de investeringen. De faciliteit zal volgens hem een bijzondere rol vervullen in het plezierig kunnen reizen van en naar Suriname.

Volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) moet de Sabaku Lounge een symbool zijn van samenwerking. Hij sprak van “niet gewoon een mooi moment, maar een van samenwerking. “We moeten onze energie stoppen in samenwerken en het land opbouwen, dat is ook de boodschap geweest aan de bedrijven en de aandeelhouders”, zei Jubithana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSabaku Lounge moet toerisme bevorderen