maandag 6 februari 2023
26 C
Paramaribo
4.5 C
Amsterdam
0
(0)

Saamaka agrariers krijgen ondersteuning

lees ook ...

DC Brokopondo praat met minister EZ over Brokopondo

Districtscommissaris(DC) Ludwig Mendelzoon van het district Brokopondo heeft op 02 februari jongstleden, met een delegatie, minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Techno...

Landbouwers van het Saamaka gebied hebben besloten om over te gaan tot mechanisatie van de landbouw om voedselzekerheid in het binnenland te garanderen. De Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu is in aanmerking gekomen voor een schenking van ruim US$. 300.000.- via het Suriname Agriculture Market Access Project(SAMAP) die opereert onder het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij.

 Er is besloten een aparte plek ter beschikking te stellen voor de landbouw, omdat het gebied uitgestrekt is, waardoor men moeilijk zwaar materieel kan verplaatsen.

 SAMAP vanuit het ministerie van LVV(minister Parmanand Sewdien), FAO (Reuben Robertson), van de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties en vetegenwoordigers van de vereniging hebben een overeenkomst getekend te Asidonhopo, in het bijzijn van graman Aboikoni.

De schenkingsovereenkomst met LVV omvat landbouw- en kompostmachines, oliepersers en trainingen om de productie van ondernemers te stimuleren, Eerder had LVV de gemeenschap al een graafmachine beloofd. Binnenkort wordt het overgedragen.

Minister Sewdien wil de gemeenschap aanwakkeren tot ondernemen. Ondernemers, die met SAMAP hun productie hebben verbeterd hebben een mini expo en videopresentaties gehouden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSaamaka agrariers krijgen ondersteuning