Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

’s Lands Hospitaal ontvangt medische verbruiksartikelen en apparatuur

Geplaatst

op

door

Het ’s Lands Hospitaal heeft op 8 juli 15 dozen aan medische verbruiksartikelen in ontvangst genomen. De donatie is afkomstig van Chietsana Foundation, een stichting die zich inzet voor hulpbehoevenden in de maatschappij. Dayasankar Mathoera, algemeen directeur van het hospitaal, is  bijzonder ingenomen met dit geschenk. Hij heeft de organisatie en motor achter dit project Anand Doekhie, die samen met een buurtzorg in Nederland deze zending mogelijk heeft gemaakt, bedankt.

Onlangs heeft het ziekenhuis ook medisch apparatuur ontvangen van de Russische overheid. De vernieuwing van de apparatuur van de Coeveuse afdeling is nodig geweest om de kwaliteit van het leven van baby’s, die op deze afdeling worden verpleegd te verhogen. De Operatiekamer zal ook van deze gift profiteren. De waarde van de schenking bedraagt ongeveer $ 140.000.

Nadat de apparatuur door technici van Rusland in elkaar is gezet, is het personeel getraind in het gebruik hiervan. Verder hebben de deskundigen uit Rusland een presentatie verzorgd over medisch equipement en andere producten zoals stalen bruggen en gebouwen, die hun bedrijf fabriceert en aanbiedt.

Directeur Mathoera verzekert dat de gedoneerde apparatuur in hoge mate zal bijdragen aan de verdere professionalisering van het ziekenhuis.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Elektriciteitspalen voor delen Afobakkaweg

Geplaatst

op

door

Bewoners van Koina Kondre, ressort Marshallkreek, in het district Brokopondo zijn opgelucht. Hun gebied wordt eindelijk voorzien van elektriciteitspalen. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft symbolisch de eerste stroompaal in de grond geplaatst. De bewindsman was bij deze activiteit vergezeld van NH – toppers en parlementariër Wendell Asadang. Voor het ministerie van NH is elektrificatie van het binnenland één van de speerpunten en hoogste prioriteitsgebied.

Volgens de bewindsman zal niet de hele Afobakkaweg van de stroompalen worden voorzien, maar slechts het ressort Marshallkreek en enkele omliggende  dorpen. Deze bewoners ontberen stroom en dit gedeelte wordt nu aangepakt.

Minister Akiemboto geeft aan dat dit project vóór 2015 is gestart, maar door gebrek aan financiën was stopgezet. In overleg met de Dienst Elektrificatie Voorziening en de Energie Bedrijven Suriname is materiaal verzameld om de hoog- en laagspanning aan te sluiten voor deze bewoners. Er vindt upgrading van het huidige systeem plaats, waarbij een grotere generator zal worden geplaatst. Door de upgrading kunnen de bewoners iets langer en meer elektriciteit hebben de komende periode. Naar andere alternatieven zoals solar energie wordt er volgens de bewindsman ook uitgekeken. Verder wordt ook naar mogelijkheden gezocht om andere gebieden van 1×24 uur stroom te voorzien.

Lees verder

Suriname

Suriname condoleert Frankrijk met dood militairen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse regering heeft via het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), de regering van Frankrijk gecondoleerd met het overlijden van drie militairen aan de grens met Frans – Guyana. Buza zegt in een verklaring, dat zij via mediaberichten van het tragische gebeuren kennis heeft genomen.

Uit informatie van BuZa blijkt, dat het ongeval zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans – Guyana, ongeveer 40 tot 60 kilometers verwijderd van de grensplaats Maripasula. De mannen waren bezig met een operatie tegen illegale goudzoekers en nederzettingen in het gebied. Bij aankomst troffen zij een tunnel aan en enkele spullen van de goudzoekers, die in beslag zijn genomen. De bedoeling was om de tunnel op te blazen. Tijdens het plaatsen van de explosieven bij de tunnel, zijn de militairen onwel geworden door de giftige gassen die uit de grond kwamen.  

Het ministerie schrijft verder, dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied construcief verlopen. Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd, er voor beide partijen een bevredigende oplossing komt.

Lees verder

Meest gelezen

X