vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(1)

’s Lands Hospitaal kondigt opnamestop aan

lees ook ...

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor personen met beperkin...

'Equal Chances at Green Development (ECGD)' en  de 'A Company (A-01)' zijn  door het ministerie van Openbare Werken (OW), de Inter-Amerikaanse  Ontwikkelingsbank en het project ‘Verbetering van de tra...

‘s Lands Hospitaal heeft besloten de opname van patiënten stop te zetten. Het is niet verantwoord om zieken op te nemen onder de huidige omstandigheden. De bond bij het ziekenhuis is in staking. Door onderbemensing kunnen de meeste afdelingen nauwelijks functioneren. 

Medisch directeur Soenita Nannan Panday gaf aan dat de veiligheid en continuïteit van de patiënten in ‘s Lands Hospitaal niet gegarandeerd zijn, geldt er een algehele opnamestop voor de reguliere zorgafdelingen. Daarnaast zullen ook de liggende patiënten zoveel als mogelijk ontslagen of overgeplaatst worden. Uiteraard kunnen er uitzonderingen zijn voor zwangeren in barensnood en complicaties.

Ook de ondersteunende afdelingen zoals het laboratorium, de apotheek en de transportdienst kunnen niet adequaat inspelen op de gevraagde zorg. Hierdoor kan er niet voldaan worden aan de nodige zogverlening.

Nannan Panday zegt dat onder deze omstandigheden de directie het onverantwoord vindt om nog zieken op te nemen. De bond staakt momenteel nogsteeds. Later op de dag moeten partijen weer naar de rechter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname’s Lands Hospitaal kondigt opnamestop aan