dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

RvT Nationaal Instituut Voedselveiligheid geinstalleerd

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

Minister Parmanand Sewdien van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 28 juni jongstleden, de Raad van Toezicht van het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid Suriname (NIVS) geïnstalleerd. De wet voor het oprichten van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid in Suriname werd op 18 december 2020 in De Nationale Assemblee aangenomen. Het NIVS werd in het leven geroepen in het kader van de algemene voedselveiligheid ter bescherming van consumenten.

Door de installatie van een Veiligheidsinstituut zal er zowel  lokaal als in het buitenland meer vertrouwen worden gesteld in de voedselproductie van Suriname, er zal meer toegankelijkheid zijn tot, en uitbreiding van buitenlandse markten, voor een groter aantal Surinaamse voedingsproducten. Er zullen ook meer mogelijkheden worden gecreëerd tot ontwikkeling van de nationale (agro)voedingsmiddelen sector.

De Raad van Toezicht bestaat uit negen leden onder leiding van mevrouw Parveen – Amritpersad, vertegenwoordiger van het Ministerie van LVV en Voorzitter van de Raad. Verder hebben zitting in de Raad van Toezicht, Rafiq Ilahi (Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie) Rakesh Gajadhar Sukul (Ministerie van Volksgezondheid), Jenna Wijngaarde (Consumentenkring), Jan van Charante (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven), Rene Gosen (Associatie van Surinaamse Fabrikanten), Tania Lieuw-A-Soe (Landbouwsector), Anjalie Jagroe (Veeteeltsector) en Udo Karg (Visserijsector).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRvT Nationaal Instituut Voedselveiligheid geinstalleerd