donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

RvT CIP werkt aan internationale samenwerking voor technische ondersteuning

lees ook ...

Aanvang distributie Moni Karta SBP-koopkrachtversterking

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is gisteren begonnen met haar distributie programma op de diverse locaties ten behoeve van de koopkrachtversterking. Geregistreerde personen die v...

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) staat voor een aanzienlijke uitdaging bij de opstart, en zal moeten samenwerken met internationale partners om de benodigde technische assistentie te verkrijgen. Dit besluit is genomen na een recente bijeenkomst op woensdag 30 augustus 2023, waarbij de raad, onder leiding van Susan Bansropansingh, verslag deed aan minister Steven Mac Andrew over de huidige stand van zaken.

De technische ondersteuning die essentieel is voor het opzetten van het centrum omvat de ontwikkeling van een raamwerk voor productiviteitsmetingen. Hierbij is het aantrekken van gespecialiseerde experts voor een tijdelijke periode noodzakelijk, om het opstartproces te initiëren en lokale deskundigen te trainen voor overname. Terwijl de minister hoopt op de beloofde steun van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), benadrukt hij dat de raad proactief moet zijn en alternatieve internationale bronnen moet verkennen voor technische ondersteuning, waaronder mogelijk Canadese deskundigen.

Daarnaast zal de Raad van Toezicht een inventaris opstellen van innovatieve initiatieven die door verschillende ministeries worden gesteund en uitgevoerd. Dit zal het CIP in staat stellen om beter in te spelen op technische begeleiding en assistentie in verband met deze activiteiten. Het CIP heeft als voornaamste doel om micro-, kleine- en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij uitdagingen op het gebied van productiviteit en innovatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRvT CIP werkt aan internationale samenwerking voor technische ondersteuning