dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

RvM keurt Instelling Onderraad Kinderbescherming goed

lees ook ...

Inheemsen moeten elkaar ondersteunen

“We zijn Inheemsen, wij moeten elkaar ondersteunen in de uitdagingen die op ons afkomen”. Dat zei granman Jimmy Toeroemang van de Tareno (Trio) aan het bestuur van de Organisatie van Samenwerkende Inh...

Het voorstel van minister Uraiquit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting(SOZAVO) tijdens de Raad van Ministers(RvM) op 17 maart,  voor het in stellen van een onderraad voor de kinderbescherming, is op woensdag 24 maart 2021 door de Raad van Ministers (RvM) goedgekeurd.

Minister Ramsaran zei hierover dat hij het voorstel voor het instellen van een onderraad voor de kinderbescherming heeft gebracht naar de RvM, naar aanleiding van het verzoek dat hij kreeg tijdens de evaluatiemeeting van het pilotproject ‘Integraal kinderbeschermingsnetwerk’ (IKBeN) op 12 maart van de Technische commissie ‘TC-IK BeN’.

De gewezen leden van de TC-IK BeN hebben gisteren tijdens een presentatie aan de RvM uiteengezet dat de onderraad voor de kinderbescherming beleid moet ontwikkelen, uitvoeren, monitoren, evalueren en bijstellen om invulling te geven aan het gestelde in artikel 19 van het VN- verdrag inzake Rechten van het Kind namelijk: dat alle passende wettelijke  en bestuurlijke maatregelen worden getroffen op sociaal- en opvoedkundig gebied om het kind te beschermen tegen alle vormen van geweld en zij moeten ook doeltreffende procedures ontwikkelen voor de invoering van Sociale programma’s om te voorzien in de nodige ondersteuning van het kind en van degenen die de zorg voor het kind hebben.

Geweld tegen kinderen is een serieus issue. Dagelijks worden kinderen  op verschillende manieren geconfronteerd met één of meerdere vormen van geweld. Indien de instanties tijdig op de hoogte worden gesteld van deze misstanden, kan er ook snel ingegrepen worden om het kind de nodige hulp te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRvM keurt Instelling Onderraad Kinderbescherming goed