woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ruzie om betaling tussen eigenaar en huurder leidt tot sluiting bordeel

lees ook ...

Surinaamse overheid herstructureert overheidscommunicatie vo...

In de afgelopen decennia heeft overheidscommunicatie in Suriname niet optimaal gefunctioneerd als beleidsinstrument, wat resulteerde in een kloof tussen burgers en de overheid. De huidige regering hee...

De rechtmatige eigenaar heeft met ondersteuning van een deurwaarder een pand aan de Fajalobistraat dat als bordeel werd gebruikt ontruimd.  De politie heeft meermalen controlewerkzaamheden in dit bordeel uitgevoerd. Eerder dit jaar, in de maand juli, was door leden van de afdeling Trafficking in Persons (TIP), een onderzoek gestart naar de status van dit bordeel.

De laatste controlewerkzaamheden zijn in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli uitgevoerd, waarbij TIP werd bijgestaan door een gemengde politie-eenheid. De eigenaar van het bordeel, zijnde de huurder van het pand, kon tijdens deze controle geen document aantonen waaruit kon worden gehaald dat hij conform de
wettelijke regelgeving zijn bordeel openstelde voor gasten. Hij werd aangemaand het bordeel te sluiten, waarbij hij de gelegenheid werd gesteld zijn documenten naderhand alsnog te overleggen aan de politie.

De politie kwam tijdens het onderzoek erachter dat er een betalingskwestie gaande was tussen de rechtmatige eigenaar van het pand en de bordeelhouder die zich niet had gehouden aan de huurvoorwaarden. Verder bleek ook nog dat de eigenaar reeds
een zaak aanhangig had gemaakt bij de rechter.

Gezien het feit dat de bordeelhouder gedurende het onderzoek geen documenten kon overleggen ten aanzien van zijn uitgevoerde activiteiten in voornoemde pand, werd door de afdeling TIP, via de korpschef, aan de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost het advies gegeven om deze zaak permanent te doen afsluiten.

Kort na het onderzoek kreeg de politie van de rechtmatige eigenaar van het pand te horen dat de rechter in zijn voordeel uitspraak had gedaan en dat er zou worden overgegaan tot het ontruimen van het pand. Deze ontruiming heeft op 6 oktober plaatsgevonden.

De afdeling TIP is nog bezig met het onderzoeken van andere panden die als illegale seksclubs worden gebruikt. Aan de hand van het resultaat zullen adviezen naar de beleidsmakers toe worden uitgebracht, die variëren tot intrekking van de vergunningen dan wel het sluiten van deze locaties waar situaties van mensenhandel zich kunnen voordoen. De acties worden uitgevoerd in het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid, dat door het Korps Politie Suriname (KPS) is afgekondigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuzie om betaling tussen eigenaar en huurder leidt tot sluiting bordeel