zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Rutte plant mangrove met Naipal voor kustbescherming

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

Premier Rutte die Suriname bezoekt heeft ook mangrove geplant aan de Surinaamse kust. De premier was in gezelschap van een Nederlandse delegatie en president Santhoki. Zij kregen een rondleiding van professor Sieuwnath Naipal en hebben daarna een bijdrage geleverd aan het planten van mangrove in het Mangroveproject te Weg naar Zee.

De staatshoofden hebben bomen geplant. Het Mangrove rehabilitation project is eind juli van start gegaan. Het is een samenwerking tussen het ministerie van Openbare werken en de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Professor S. Naipal  is de trekker van dit project dat als doel heeft de kust van Suriname in het gebied van Weg naar Zee te behoeden voor de snelle erosie.

 Meer dan 6 kilometers aan kustgebied wordt teruggewonnen met dit project, dat drie jaren zal duren. Het is van grote waarde voor dit gebied, en een voorbeeld voor de wereld. Ook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft eerder dit jaar het gebied aangedaan om mangrove te helpen planten, en was zeer onder de indruk van het initiatief.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRutte plant mangrove met Naipal voor kustbescherming