dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Rutte over McLeod en de komma na zijn excuses

lees ook ...

Drempelkosten SEH Wageningen tijdelijk opgeschort vanwege ro...

De drempelkosten voor behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Petronella Ziekenhuis in Wageningen zijn tijdelijk opgeschort, zo maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gisteren bek...

Premier Mark Rutte van Nederland zei de vorige week via sociale media dat het een groot genoegen was om de Surinaamse schrijfster en historicus Cynthia McLeod te mogen ontvangen. “Een icoon die al decennialang een belangrijke rol speelt in het bespreekbaar en zichtbaar maken van het slavernijverleden”, zo stelde de Nederlandse dinsdag via sociale media.

Hij ontving McLeod de vorige week op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. “Haar kennis over het slavernijverleden van Suriname is indrukwekkend en klinkt door in al haar werk, zoals het bekende boek ‘Hoe duur was de suiker?’ Het is belangrijk dat we het gesprek over het slavernijverleden breed blijven voeren en samen invulling geven aan de komma na de excuses die ik in december namens de regering mocht uitspreken”, aldus Rutte.

Cynthia McLeod is vooral bekend om haar literaire werk. Ze is auteur van meerdere boeken, waaronder historische romans, biografieën en literaire werken. Haar bekendste werk is ‘Hoe duur was de suiker?’, een roman over het leven van slaven in Suriname tijdens de Nederlandse koloniale periode.

McLeod is historicus die veel onderzoek deed naar de Surinaamse geschiedenis. Zij publiceerde artikelen in verschillende tijdschriften en kranten. Zij is activiste geweest voor de rechten van vrouwen en minderheden in Suriname. Daarnaast heeft ze zich ingezet als voor het behoud en promotie van het cultureel erfgoed van Suriname.

Cynthia McLeod heeft een grote bijdrage geleverd aan de culturele en historische rijkdom van het land. Zij heeft onder andere door haar werken de aandacht gevestigd op de complexe en soms pijnlijke geschiedenis van Suriname en de Surinamers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRutte over McLeod en de komma na zijn excuses