woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

lees ook ...

Pertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off campagne gro...

"Na slechte tijden komen er goede tijden. Na regen komt er zonneschijn," verklaarde Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), vol trots tijdens de massale kick-off van de verkiez...

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners en personeelsleden van de stichting. Het bestuur van de Esther Stichting en het personeel waren aanwezig tijdens het bezoek.

Na een bespreking tussen minister Ramsaran en het bestuur zijn er besluiten genomen, welke eerst zijn besproken met de coördinator van de Esther Stichting en medegedeeld aan de afgevaardigden namens de bewoners. Er is besloten dat de coördinator van de Esther Stichting wordt teruggeroepen naar het bureau van de minister en dat de voorzitter van het bestuur, Jacintha Thomas-Alfaisi, zal waarnemen als leidinggevende binnen de stichting. Minister Ramsaran vraagt partijen om geen ongefundeerde uitspraken te doen richting de coördinator van de Esther Stichting.

De bewoners hebben aandacht gevraagd voor het personeel, het milieu en de zorg. Ook is er gevraagd om een aanspreekpunt waar bewoners en personeel terecht kunnen. Minister Ramsaran heeft aangegeven dat er een plan van aanpak is, maar dat er ruimte moet worden gegeven om zaken uit te voeren. Als er schoonschip gehouden moet worden zal dat plaatsvinden en zaken die mislopen zullen worden rechtgetrokken.

Ramsaran benadrukte dat er samengewerkt moet worden om ordening te brengen binnen de Esther Stichting. Bewoners en personeelsleden mogen schriftelijk voorstellen doen voor het aanpakken van de zaken binnen de Esther Stichting. Na het bezoek van de bewindsman is de rust teruggekeerd binnen de stichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRust teruggekeerd binnen Esther Stichting