donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Russen geven toe dat hun oorlogsschip is gezonken

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Het geavanceerde vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot, de Moskva (Moskou) is in de diepte verdwenen. Het Oekraïense leger zegt met raketten het schip te hebben geraakt, maar het Russische ministerie van Defensie beweert dat het tijdens een bergingsoperatie in stormweer is vergaan. Vijfhonderd bemanningsleden moesten het schip verlaten om hun leven te redden.

De kwetsbaarheid van het schip verbaasde generaal buiten dienst  Mart de Kruif. Het tot zinken brengen van de 186 meterlange Moskva is niet te onderschatten. Een prestatie, die “tot nadenken aanzet. Zo’n schip heeft altijd een gelaagde verdediging en ziet dingen aankomen. Kennelijk hebben de Russen hun defensiesystemen op deze schepen niet op orde. Als schepen zo kwetsbaar zijn, heeft dat ook consequenties voor een mogelijke landing vanuit zee bij Odessa.”

Oekraïne zegt dat de strijd om Marioepol nog lang niet voorbij is, terwijl Rusland de overwinning van de metaalfabriek in deze stad claimt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRussen geven toe dat hun oorlogsschip is gezonken