maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Russen geven toe dat hun oorlogsschip is gezonken

lees ook ...

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten ...

Het geavanceerde vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot, de Moskva (Moskou) is in de diepte verdwenen. Het Oekraïense leger zegt met raketten het schip te hebben geraakt, maar het Russische ministerie van Defensie beweert dat het tijdens een bergingsoperatie in stormweer is vergaan. Vijfhonderd bemanningsleden moesten het schip verlaten om hun leven te redden.

De kwetsbaarheid van het schip verbaasde generaal buiten dienst  Mart de Kruif. Het tot zinken brengen van de 186 meterlange Moskva is niet te onderschatten. Een prestatie, die “tot nadenken aanzet. Zo’n schip heeft altijd een gelaagde verdediging en ziet dingen aankomen. Kennelijk hebben de Russen hun defensiesystemen op deze schepen niet op orde. Als schepen zo kwetsbaar zijn, heeft dat ook consequenties voor een mogelijke landing vanuit zee bij Odessa.”

Oekraïne zegt dat de strijd om Marioepol nog lang niet voorbij is, terwijl Rusland de overwinning van de metaalfabriek in deze stad claimt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRussen geven toe dat hun oorlogsschip is gezonken