maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Rusland nationaliseert westerse bedrijven

lees ook ...

Indiase investeringen voornamelijk in Nickerie

De Republiek India heeft verschillende investeringsprojecten aangeboden aan Suriname waarbij diverse investeerders zijn bereid om te investeren in ons land.  President Santokhi heeft zich persoonlijk ...

Mediahuis Izvestia meldt dat Rusland een lijst van 59 westerse bedrijven heeft opgesteld, die mogelijk genationaliseerd zullen worden. Namen van olie- en gasconcern Shell, autoproducenten Volkswagen enToyota,  alsook meubelwarenhuis IKEA. De bedrijven hebben zich vanwege de oorlog teruggetrokken uit Rusland, zonder enige garantie te geven.

 Samensteller van de lijst Oleg Pavlov van het Openbaar Consumenten Initiatief,zegt dat  deze aangevuld  kan worden. Bedrijven, die geen zaken meer doen met Rusland, zonder enige garantie mogen op de lijst. Hiertoe is er een wet goedgekeurd, om de nationalisaties mogelijk te maken.

Bedrijven als Apple, Microsoft, IBM, McDonald’s, Porsche en H&M komen ook voor op de lijst. Zij hebben allemaal aangekondigd zich terug te trekken uit Rusland, vanwege de inval in Oekraïne.

Onduidelijk is als de wet en de lijst zijn bedoeld als bedreiging of dat Rusland daadwerkelijk over zal gaan tot het nationaliseren van bezittingen van deze bedrijven. Indien dit het geval is, zal men bij elk bedrijf eerst een tijdelijk bestuur voor drie maanden aanstellen, voordat men de bezittingen brengt onder een nieuwe naam. Drie maanden daarna worden de aandelen in de nieuwe onderneming geveild.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRusland nationaliseert westerse bedrijven