woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
1
(1)

Rusland bezorgd over etnische spanningen in Suriname

lees ook ...

Vp Brunswijk steunt IMF’s aanpak voor sociale hervormi...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is het eens met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de versterking van sociaal zwakkeren in Suriname. Voorafgaand aan de ministerraadsvergadering op woensd...

“Ik maak me ernstige zorgen over de etnische spanningen die met de dag groter worden. Dan kunnen we struisvogelpolitiek spelen en doen alsof er niets aan de hand is. Maar het kan averechts werken op de ontwikkeling van het land. Daarom moeten we over dit onderwerp kunnen praten.” Dit zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland.

Suriname kent verschillende etniciteiten. Het is onmogelijk dat er wordt gezegd dat bepaalde groepen terug moeten naar Afrika, India of Indonesië. “Wij moeten ervoor zorgen dat wij samen met elkaar het land tot ontwikkeling brengen voor onze kinderen en kinds kinderen.”

De voorzitter van de groene partij roept eenieder op om haar verantwoordelijkheden te kennen en een zodanig gedrag te vertonen dat er rekening wordt gehouden met de verschillende etniciteiten en godsdiensten die het land rijk is. “Er is geen weg terug, we moeten alleen vooruitgaan. In eenheid en saamhorigheid moeten we beter worden als land,” zegt de NPS-voorman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRusland bezorgd over etnische spanningen in Suriname