zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
3
(1)

Rusland: 2025 een stapje te ver

lees ook ...

OGA en partners bundelen krachten voor Wereld Schoonmaakdag ...

Ter ere van Wereld Schoonmaakdag op 16 september hebben verschillende organisaties zich verenigd om diverse gebieden in het hele land schoon te maken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het bewustmaken...

In het radioprogramma Bakana Tori heeft ex-president Bouterse verzucht dat een samenwerking met VHP of ABOP bij de volgende verkiezingen van 2025, niet aan het volk te verkopen zal zijn. 

Bouterse zei dit, nadat hij had aangegeven, dat als hem dat gevraagd wordt, en als zijn gezondheid het toelaat, hij geen bezwaar heeft tegen een derde ambtstermijn. Maar een coalitie met VHP of ABOP zit er sowieso niet in, ook niet in lands belang, zo sprak Bouterse. De grote afwezige in het verhaal van Bouterse was de NPS, de partij die in februari van dit jaar uit de coalitie stapte.

In de ‘wandelgangen’ begon daardoor het vermoeden te ontstaan dat Bouterse wellicht wel met de NPS in zee zou willen gaan. In een vraaggesprek met Trishul Broadcasting Network wordt NPS-voorzitter Gregory Rusland geconfronteerd met dit vermoeden. Rusland weert de slag diplomatiek af door te stellen dat het nog te vroeg is om uitspraken te doen over welke samenwerking dan ook: “Ik denk dat 2025 voor ons een stapje te ver is om over dat soort zaken uitspraken te doen.” Ook na veelvuldig aandringen doet Rusland geen definitieve mededelingen.

Wel geeft hij in het zelfde vraaggesprek aan dat de NPS bezig is zich te herorganiseren, zodat “… te verkiezing bari, NPS de klar’ klari.” Rusland doet een beroep aan de kiezer om in 2025 de NPS een krachtiger mandaat te geven dan tot nu toe het geval is geweest. ” En dan zullen we keihard werken – in welke constellatie dan ook – om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de situatie van dit land.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRusland: 2025 een stapje te ver