zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Rumas en overheid steunen alleenstaande moeders met ‘Kraka den mama’ project

lees ook ...

Directeur Duurzame ontwikkeling inheemsen brengt bezoek aan ...

Directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI), Melisa Fredericks, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de inheemse dorpen Grankreek en Columbia in het district Saramacca. Ze werd verge...

Het project ‘Kraka den mama fu den birti fu Paramaribo’ is zaterdag van start gegaan op het terrein van de Openbare Nijverheidsschool aan de Kafiluddinstraat. Rumas-voorzitter Emmy Hart heeft de alleenstaande moeders gemotiveerd met de woorden: “Sterke vrouwen kiezen niet voor de slachtofferrol. Ze vinden zichzelf niet zielig en wijzen niet naar anderen. Sterke vrouwen gaan aan de slag.”

Het project is een samenwerking tussen Stichting Rumas, de presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling en het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning. Gedurende twee dagen worden er handvaten aangereikt aan ruim 60 alleenstaande moeders om zich op een positieve manier te kunnen profileren binnen de samenleving.

Voorzitter Hart benadrukte dat Rumas zich sinds 2009 inzet voor de Surinaamse jeugd, waarbij duizenden jongeren zijn begeleid, van vroegtijdige schoolverlaters tot gedetineerden. Ze legde uit dat Rumas voornamelijk bekend staat als een organisatie die zich inzet voor jongens, maar dat er steeds meer verzoeken zijn gekomen om ook projecten voor jonge dames te organiseren. Het project voor alleenstaande moeders is daar een resultaat van.

Hart benadrukte dat eenieder een tweede kans verdient en de potentie heeft om verleidingen en obstakels te overwinnen. Naast de trainingen tijdens het project, is er ook een natraject uitgestippeld waarbij de vrouwen terecht kunnen bij de gezinscoaching-unit van Rumas, er terugkomdagen zullen zijn en het Bureau Gemeenschapsprojecten cursussen zal verzorgen om de vrouwen weerbaarder te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRumas en overheid steunen alleenstaande moeders met 'Kraka den mama' project