maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Rukwinden op Livorno en aan de Indira Ghandiweg

lees ook ...

70 jarige man rijdt fietsende vrouw van de sokken

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op zaterdag 16 september jongstleden een melding van een een aanrijding, tussen een auto en een fietser aan de Bomaweg in het ressort Santo Boma waarbij de 7...

Op maandag 11 september 2023 zijn enkele woningen in de gebieden Livorno, Winti wai en Indira Gandhiweg door de hevige regens en rukwinden beschadigd. Voor zover is er geen sprake geweest van persoonlijke letsels. Kolonel Jerry Slijngaard, Coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampen beheersing (NCCR) heeft in een gesprek met de Communicatie Dienst meer hierover gedeeld.

Van de getroffen woningen zijn de daken van enkelen gedeeltelijk en bij anderen geheel weggewaaid. Daarnaast zijn er foto’s en video’s gemaakt door de buurtbewoners hoe zwaar de rukwinden waren in de verschillende wijken. Eén van de woningen is van een personeelslid van het NCCR. Twee en een halve week eerder werd het land ook getroffen door rukwinden.

Volgens kolonel Slijngaard lijkt het erop dat de rukwinden vaker voorkomen tijdens de droge tijd. Over het algemeen geeft het NCCR-instructies dat de daken stevig geplaatst moeten worden. In geval van rukwinden wordt geadviseerd zich in de bad en toiletruimte te begeven die geheel van steen is of zich onder een tafel schuil te houden. Het wordt ook afgeraden over straat te zijn.

De ervaringen voor zover in Suriname is dat de rukwinden van korte duur zijn maar heel erg hevig. Samen met de Meteorologische Dienst Suriname (MDS) wordt er dan terug gekoppeld met het NCCR wanneer er rukwinden te verwachten zijn en van daaruit met de districtscommissariaten van het desbetreffende district.

Dit is voorlopig het waarschuwingssysteem waarvan er gebruik wordt gemaakt. Verder benadrukte Kolonel Slijngaard dat alle diensten waaronder de Brandweer en het NCCR hun best doen om in dit soort gevallen samen te werken om de bewoners die getroffen zijn te helpen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRukwinden op Livorno en aan de Indira Ghandiweg