zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ruim SRD 140 miljoen beschikbaar bij herlancering KMO-fonds

lees ook ...

Surinaamse en Nederlandse diaspora bundelen krachten voor to...

Er werd op 16 februari een cruciale stap gezet in de bevordering van Surinames sociale en economische vooruitgang met het Diaspora Seminar "Wi Na Wan 2.0". Het seminar dat werd gehouden in de vergader...

Er zal in twee jaar tijd meer dan SRD 140 miljoen beschikbaar zijn voor projecten ter stimulering van de Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). De financiën zijn reeds opgenomen in het Herstelplan. Minister Saskia Walden Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) zei vrijdag dat een eerste tranche van SRD 3 miljoen reeds vrijgemaakt is voor de start.

“Zo gauw de middelen uitgeput zijn, zal er weer een tranche beschikbaar worden gesteld. Er zijn ook middelen vanuit de Wereldbank die wij kunnen aantrekken”, zegt de bewindsvrouw. Het gaat hierbij om de ondernemers succesvol te laten ondernemen.

“De economie van een land groeit vanuit het ondernemerschap. Wij hebben u nodig om de economie te ontwikkelen,” zei Walden vrijdag tijdens de herlancering van het KMO-fonds. Zij roept kleine- en middelgrote ondernemers, in het bijzonder de vrouwelijke ondernemers op aan te melden bij het ministerie, die voor de nodige begeleiding, training en financiering zal zorgen.

Het KMO-fonds heeft als doel facilitering vanuit de overheid door het verschaffen van toegang tot kredieten voor de (startende) micro- en kleine ondernemingen. De steun is in het bijzonder voor de productieondernemingen en tevens productie ondersteunende ondernemingen.

Het fonds maakt goedkope financiering beschikbaar voor kleine- en middelgrote ondernemers om hun productiecapaciteit te verruimen en werkgelegenheid te creëren in Suriname. Deze zaken zullen ertoe bijdragen dat de economie van Suriname vlotter en duurzaam ontwikkeld zal worden.

Micro, klein en middelgroot ondernemerschap (MKMO) moet gestimuleerd worden om die te doen uitgroeien tot grotere ondernemingen. Hierdoor kunnen ze een grotere impact hebben op de economie en fungeren als diens ruggengraat in de productie en werkgelegenheid.

Minister Walden zegt dat men heel makkelijk een aanvraag kan doen. De ondernemers kunnen zich nu via een link; http://bit.ly/KMOfonds aanmelden om in aanmerking te komen voor een lening tegen een zachte rente. “Wij zullen deze ondernemers verder begeleiden zodat zij succesvol worden”, aldus de minister zei Walden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim SRD 140 miljoen beschikbaar bij herlancering KMO-fonds