vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
3
(1)

Ruim SRD 1 miljoen geïnd bij ondernemers die regels overtreden

lees ook ...

Bryan Isaacs aangetreden als 50ste korpschef van Surinaamse ...

Bryan Isaacs is officieel beëdigd als de nieuwe korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), waarmee hij de vijftigste persoon wordt die deze positie bekleedt. De plechtige installatie vond plaats ...

Er zijn door Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) tijdens reguliere controlewerkzaamheden boetes geïnd bij ondernemers. Intussen is dit bedrag, dat in de periode februari tot en met september 2022 is geïnd, opgelopen tot ruim SRD 1.030.955. Het gaat overwegend om overtredingen van de wet economische delicten.

Tijdens de controlewerkzaamheden bij importeurs en winkeliers zijn ECD-ambtenaren gestuit op smokkelwaar. Verder zijn er landbouwchemicaliën in winkels aangetroffen en er zijn goederen gehamsterd. Meermalen is gebleken dat de vergunningen van enkele ondernemers niet in orde waren.

De ECD is regelmatig in de verschillende wijken en districten bezig met controlewerkzaamheden. Klachten die worden ingediend, worden zorgvuldig onderzocht en afgehandeld door de ambtenaren. Er wordt verder ook discreet omgegaan met de informatie van de consumenten en de ondernemers.

ECD waarschuwt ondernemers om zich aan de regels te houden en doet een beroep op eenieder om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving en andere overtredingen van de wet economische delicten. Het bedrijf van de ondernemers die zich schuldig maken aan overtredingen zal dan voor een langere periode worden gesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim SRD 1 miljoen geïnd bij ondernemers die regels overtreden