zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
5
(1)

Ruim honderd procent loonsverhoging voor medewerkers Rosebel Goldmines

lees ook ...

Patienten in thuisisolatie sterk gedaald

"Met een afname van 73 procent kan gesteld worden dat het aantal besmette personen in thuisisolatie aan het dalen is." Dit zei bart van Lohuizen, operationmanager van de 178 Covid-lijn, tijdens de COV...

De Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) en de directie van de Rosebel Goldmines (Iamgold) hebben maandag elkaar gevonden. Er is een Collectieve Arbeids Overeenkomst (CAO) getekend. Dit is het resultaat van onderhandelingen over ook ruim twee jaren werk.

Na negen maanden onderhandelen was er geen akkoord bereikt tussen  de bond en de directie. Zaterdag hebben de werknemers het werk stilgelegd. “Het gaat om een loonsverhoging en enkele secundaire arbeidsvoorwaarden die de bond is overeengekomen met de directie. Het gaat om ruim 100% loonsverhoging over twee jaren”, volgens Otmar Biswane. Biswane is woordvoerder van de RGWO.

“Verder wil hij zaken uit de overeenkomst niet in details prijsgeven. “Sowieso komt er een twk voor de afgelopen maanden. We hebben ook kunnen bewerkstelligen dat gepensioneerden van medische voorzieningen kunnen genieten.” Gisteren heeft de bond een algemene ledenvergadering (alv) belegd met de werknemers en die zijn tevreden met de bereikte resultaten.

Een bron vermeld, dat de arbeiders, daarnaast een injectie krijgen van duizend US dollars, en dat de verhoging 107procent bedraagt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim honderd procent loonsverhoging voor medewerkers Rosebel Goldmines