woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Ruim honderd procent loonsverhoging voor medewerkers Rosebel Goldmines

lees ook ...

Start ondro oso vergaderingen in verband met 25 jaar PL

Dinsdag jongstleden is de politieke partij Pertjajal Luhur gestart met de zogenaamde Ondro oso vergaderingen naar 5 december 2023 toe te Meerzorg. Op die datum bestaat de partij 25 jaar. Wekelijks op ...

De Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) en de directie van de Rosebel Goldmines (Iamgold) hebben maandag elkaar gevonden. Er is een Collectieve Arbeids Overeenkomst (CAO) getekend. Dit is het resultaat van onderhandelingen over ook ruim twee jaren werk.

Na negen maanden onderhandelen was er geen akkoord bereikt tussen  de bond en de directie. Zaterdag hebben de werknemers het werk stilgelegd. “Het gaat om een loonsverhoging en enkele secundaire arbeidsvoorwaarden die de bond is overeengekomen met de directie. Het gaat om ruim 100% loonsverhoging over twee jaren”, volgens Otmar Biswane. Biswane is woordvoerder van de RGWO.

“Verder wil hij zaken uit de overeenkomst niet in details prijsgeven. “Sowieso komt er een twk voor de afgelopen maanden. We hebben ook kunnen bewerkstelligen dat gepensioneerden van medische voorzieningen kunnen genieten.” Gisteren heeft de bond een algemene ledenvergadering (alv) belegd met de werknemers en die zijn tevreden met de bereikte resultaten.

Een bron vermeld, dat de arbeiders, daarnaast een injectie krijgen van duizend US dollars, en dat de verhoging 107procent bedraagt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim honderd procent loonsverhoging voor medewerkers Rosebel Goldmines