zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Ruim 70.000 woningzoekenden in Suriname; 22 hectare grond wordt vrijgemaakt

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi wil de woningnood die al jaren voortduurt oplossen. Er wordt een terrein van 22 hectare vrijgemaakt voor woningbouw, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Het gaat om het eerste grootschalige project, waarbij investeerders zich kunnen inschrijven voor de bouw. Hij kijkt naar een mix van woningen.

Volgens de bewindsman ligt de focus op het bouwen in de lucht, waardoor veel meer personen geholpen kunnen worden. Nu worden de terms of reference geschreven, zegt Nurmohamed.

In oktober vorig jaar zei president Chandrikapersad Santokhi bij de lancering van de website waarop iedereen vanaf 21 jaar die grond zoekt, zich kon registreren ook al dat de woningnood snel moet worden opgelost. De regering zou volgens het staatshoofd hebben beslist dat er flatwoningen moeten komen van drie of vier etages.

Het staatshoofd zei toen dat het appartementsrecht (waardoor bewoners deels eigenaar kunnen worden van het gebouw en het gedeelte waar ze in wonen) snel in orde zal worden gemaakt.

Santokhi geeft aan dat de sociale woningbouw weer leven wordt ingeblazen, zodat mensen ook gewoon sleutelklare huizen kunnen kopen. Particuliere bedrijven kunnen rekenen op de steun van de overheid. Etagewoningen zijn ook een oplossing, merkt Santokhi op. Al jaren roepen organisaties en projectontwikkelaars op om het appartementsrecht in orde te krijgen. Zonder succes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 70.000 woningzoekenden in Suriname; 22 hectare grond wordt vrijgemaakt