dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Ruim 6000 Chinezen in Suriname wachten op Sinopharm-vaccin

lees ook ...

Project ‘stop pesten’ LC Parwani op scholen

In het kader van het beheersbaar houden van pesten heeft de Lions Club Parwani (LC Parwani) op vrijdag 10 maart jongstleden het project 'Stop Pesten' op Mulo Geyersvlijt gestart.  Hun motto is 'Wij di...

Ruim 6000 Chinese burgers wachten vol vertrouwen om met het Sinopharm-vaccin gevaccineerd te worden tegen Covid-19. Ze hebben zich online geregistreerd. Suriname heeft onlangs 100.000 doses gekregen van China, waarmee ook anderen ingeënt zullen worden. Het wachten is op het ministerie van Volksgezondheid om het startsein te geven.

Sandra Lee, die als vrijwilliger verbonden is aan het Nationaal Coördinatie Team (NCT), coördineert het (online) registreren in samenwerking met het DNA-lid Chuanrui Wang en de overkoepelende Suriname China United Association.

“We hebben gehoord over hun eigen Chinese registratie en samen met het landelijke registratiesysteem ‘laat je registreren.sr’ hebben we geholpen vragen te vertalen en extra vragen toe te voegen. De lijst van geregistreerde personen is opgeschoond, omdat bleek dat sommige mensen zich dubbel hadden geregistreerd.”

De officiële launch van de vaccinatie met Sinopharm is op 12 juli in het Politieopleidingscentrum (POC). POC zal voorlopig de enige plek zijn waar men zich met Sinopharm kan vaccineren tegen het coronavirus.

“De menskracht, infrastructuur en logistiek zijn in orde”, zegt Lee. Veel Chinezen hebben zich laten vaccineren met het AstraZeneca-vaccin, maar er zijn ook chinezen die speciaal op Sinopharm gewacht hebben. “Ze hebben van familie, vrienden en kennissen in China gehoord dat die goede ervaringen ermee hebben.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 6000 Chinezen in Suriname wachten op Sinopharm-vaccin