donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ruim 60.000 kwetsbare huishoudens krijgen koopkrachtversterking

lees ook ...

Visit by Helena Konig, a prominent EU official

President Chandrikapersad Santokhi received a courtesy call from Helena Konig, Deputy Secretary-General of the European External Action Service (EEAS) for Economic and Global Affairs. The United State...

Met de lancering van het Sociaal Programma van de regering-Santokhi wordt de overstap gemaakt van object- naar subjectsubsidie. Tussen de 40.000 tot 60.000 kwetsbare huishoudens zullen een koopkrachtversterking ontvangen van SRD 1800.

Zeven goederen en diensten worden hiermee gesubsidieerd. Het gaat onder andere om brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten. De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, is blij met de lancering van dit project omdat het taak van de regering is om zwakke huishoudens op te vangen.

Enkele aanwezigen bij de lancering van het Sociaal Programma. Foto: DNA

De parlementsvoorzitter hoopt het beleidsdocument te lezen ten aanzien van dit project. “Vandaag gaan we mensen een moni karti geven, maar wat zal de situatie over vijf jaren zijn? Zal het ons lukken met het beleid dat we willen voeren om de mensen uit armoede te halen? We moeten een moment bereiken dat er minder mensen behoeftig zijn”, meent de voorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 60.000 kwetsbare huishoudens krijgen koopkrachtversterking