woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ruim 300 verpleegkundigen krijgen grondbeschikkingen

lees ook ...

Discussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke i...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft tijdens een discussieavond in Ballroom Torarica het belang benadrukt van de Javaanse gemeenschap om hun politieke aandeel op te eisen. He...

Op de Internationale Dag van de Verpleging heeft president Chandrikapersad Santokhi ruim 300 grondbeschikkingen uitgereikt aan verpleegkundigen. Jaarlijks wordt op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, wereldwijd de Dag van de Verpleging gevierd. Nightingale wordt in het algemeen beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde.

Het staatshoofd heeft samen met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer de grondbeschikkingen overhandigd aan verpleegkundigen, die sinds 2019 een aanvraag hebben gedaan naar een stuk grond. Met dit initiatief wordt de bijzondere dag in teken van de zorg herdacht door de regering.

President Santokhi heeft de merkwaardige prestatie van de verpleegkundigen tijdens de aanhoudende coronapandemie erkend. Daarom is er werk van gemaakt door minister Vorswijk om de aanvragen van de verpleegkundigen in te willigen. De bewindsvrouw gaf tijdens haar toespraak aan dat huisvesting een groot vraagstuk is binnen de Surinaamse samenleving. Zij gaf hierbij aan dat het beleid van de regering zodanig is ingericht om de zekerheid binnen dit vraagstuk te garanderen.

Er zijn 270 grondbeschikkingen en 93 bereidverklaringen overhandigd aan de verpleegkundigen. Het staatshoofd heeft hierbij de nadruk gelegd op de belofte die gemaakt werd aan het begin van zijn regeerperiode. “Wij zullen u niet in de steek laten, dus doen wij wat beloofd is”, zei de regeringsleider.

Vertegenwoordiger van de verpleegkundigen, Heliante Bennanon heeft tijdens haar dankwoord aangegeven ingenomen te zijn met dit bijzonder moment van overhandiging. “Een lang gekoesterde wens van vele verpleegkundigen is tot vervulling gekomen. Met deze bewuste stap zal de toekomst van de zorgverlening gegarandeerd zijn”, merkte de zorgmedewerker op. Ook gaf zij aan dat dit bewust moment een bijdrage zal leveren om de kennisvlucht binnen de zorgsector te minimaliseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 300 verpleegkundigen krijgen grondbeschikkingen