woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ruim 300 militairen ingezet om Covid-19 te beheersen

lees ook ...

President Santokhi naar Brazilië afgereisd

Vandaag is Presdident Santokhi naar Brazilië vertrokken om samen met de overige elf Zuid-Amerikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen over het integratieproces van onze regio.  Deze bijeenko...

Defensieminister Krishna Mathoera heeft ruim 300 militairen ingezet om de opmars van Covid-19 te remmen. Het gaat hierbij om de ondersteuning aan het ministerie van Volksgezondheid, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en de politie. De grenzen bewaken is volgens Mathoera nog steeds een grote uitdaging.

Defensie heeft vier posten langs de Marowijnerivier – vanaf Albina tot in het verre binnenland – waarmee extra toezicht gehouden moet worden op de oostgrens. “Binnen onze mogelijkheden proberen wij het toezicht en surveillance te vergroten. Zo hebben we een post gecreëerd te Nieuw-Amsterdam en Coppenamepunt. De Marine is daar bezig om met wat extra surveillance zichtbaarheid te creëren,” zegt Mathoera. Samen met de Kustwacht en de Maritieme Autoriteit Suriname wordt er bekeken om de controle te verscherpen.

Protocollen en inzet van sneltesten
De bewindsvrouw zegt dat er wel een extra fysieke controlepost is opgezet nabij Bushman Hill in Moengo, maar dat er nog niet gecontroleerd kan worden. “We zijn bezig protocollen te ontwikkelen en mogelijk de inzet van sneltesten in samenwerking met Volksgezondheid,” benadrukte Mathoera. De bewindsvrouw zal vandaag verder overleg met andere actoren voeren om na te gaan hoe Defensie nog meer kan ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 300 militairen ingezet om Covid-19 te beheersen