zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Ruim 300 migranten uit Senegal spoorloos

lees ook ...

Ministerie van EZ investeert in personeelsontwikkeling met k...

Een deel van het personeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft de kans gekregen om een kosteloze masterclass bij te wonen. Deze leerzame se...

De hulporganisatie Walking Borders heeft via persbureau Reuters bekend gemaakt dat minstens 300 migranten die in drie verschillende boten onderweg waren van Senegal naar de Canarische Eilanden zijn vermist tijdens het maken van de 1700 kilometer boottocht naar het Spaanse eiland Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Deze eilanden zijn aantrekkelijk voor migranten uit Zuid- Afrika, die Spanje willen aandoen.

Na hun vertrek is er niets meer van hen vernomen. De boten vertrokken eind juni vanuit Kafountine, Senegal. “Ze zijn erg bezorgd. Het zijn ongeveer 300 mensen uit dezelfde regio van Senegal. Zij zijn vertrokken vanwege de instabiliteit in het land,” zegt Maleno van Walking Borders over de situatie.

Internationale organisaties hebben deze migratieroute geïdentificeerd als de meest dodelijke. In 2022 hebben honderden mensen die een poging waagden op deze route het leven gelaten volgens cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties.

Bron Foto: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 300 migranten uit Senegal spoorloos