woensdag 5 oktober 2022
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
4
(2)

Ruim 20 containers aan vuurwerk in Suriname

lees ook ...

Auto in brand gevlogen

Een voertuig is door tot nog toe onbekende reden in de vroege ochtend van woensdag 28 september in de garage van een woning aan de Plaats Vleetstraat in het district Nickerie totaal afgebrand. De p...

Diverse importeurs hebben al twintig containers aan vuurwerk Suriname ingevoerd. Het vuurwerk heeft volgens Aroen Jadoenathmissier, directeur van het ministerie van Economische Zaken, een waarde van US$ 350.000. Aangezien we in november zijn verwacht de departementsdirecteur nog meer containers.

Tot nu toe is de hoeveelheid vuurwerk significant minder dan de afgelopen jaren. In 2018 werden 37 containers het land ingevoerd en vorig jaar waren dat er 61. Als het van de Stichting Surifesta afhangt, zijn er dit jaar minder tot geen straatfeesten gezien de Covid-19-situatie. Zij hebben een negatief advies gegeven voor de Owru Jari Pagara Estafette op 31 december in de binnenstad van Paramaribo. Dit evenement geniet jaarlijks bijzondere belangstelling, ook van vele buitenlanders.

Als er dit jaar meer vuurwerk verkocht zal worden, omdat meer burgers thuis zullen zijn, is nog een grote vraag. Velen hebben het zeer moeilijk vanwege de economische situatie in het land. De verwachting is bovendien dat vuurwerk dit jaar veel duurder zal zijn vanwege de unificatie van de US$-koers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 20 containers aan vuurwerk in Suriname