zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ruim 170 jaar vriendschap: Suriname en China verkennen nieuwe samenwerkingspaden

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Een delegatie van China Central Television (CCTV) heeft een formeel bezoek gebracht aan president Chandikapersad Santokhi van Suriname om de bilaterale betrekkingen tussen beide landen te bespreken. Tijdens deze ontmoeting werd president Santokhi geïnformeerd over de werking en het aanbod van CCTV, China’s leidende nationale televisienetwerk dat aan meer dan een miljard mensen wereldwijd een diversiteit aan programma’s in zes verschillende talen aanbiedt, verdeeld over 51 kanalen.

Dit bezoek komt voorafgaand aan president Santokhi’s geplande reis naar China, een mijlpaal die gericht is op het verder uitdiepen en verkennen van toekomstige samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en China. Met deze aanstaande diplomatieke missie streeft president Santokhi ernaar de grondslag te leggen voor nieuwe initiatieven die wederzijdse investeringen zullen bevorderen en zakelijke kansen zullen creëren voor ondernemers uit beide landen.

Het benadrukken van het strategisch partnerschap met China is een kernpunt in deze ambitie. De ontmoeting onderstreept de lange en vruchtbare relatie tussen Suriname en China, die al meer dan 170 jaar duurt en op meerdere vlakken aanzienlijke voordelen heeft opgeleverd, variërend van technologische ontwikkeling tot economische groei. Het streven is om deze positieve samenwerking voort te zetten en verder uit te breiden ten bate van beide naties.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 170 jaar vriendschap: Suriname en China verkennen nieuwe samenwerkingspaden