vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ruim 114.000 Surinamers profiteren van verhoogde koopkrachtversterking en bonus

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft aangekondigd dat in januari 2024 een eenmalige bonus is verstrekt aan burgers die in aanmerking komen voor koopkrachtversterking (KKV). Tegelijkertijd is een significante verbetering in het uitbetalingsschema doorgevoerd, waardoor de koopkrachtversterking voortaan direct in dezelfde maand wordt overgemaakt, in plaats van in de maand na goedkeuring.

Minister Pané deelde deze informatie op 1 februari tijdens een gesprek met Cherlique Lilienthal, de woordvoerder van de president. Deze eenmalige bonus, die bovenop de reguliere maandelijkse KKV van SRD 1.800 komt, werd toegekend na overleg tussen president Chandrikapersad Santokhi en minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning.

Ontvangers van de KKV hebben hierdoor in januari een extra SRD 2.180 ontvangen, wat het totale bedrag aan ondersteuning op SRD 3.980 brengt. Hoewel er enkele administratieve hindernissen waren voor AOV’ers om deze bonus te ontvangen, verzekerde minister Pané dat deze groep binnenkort hun uitkering zal ontvangen.

Het budget voor deze speciale bonus bedraagt SRD 250.397.400, exclusief de standaard KKV-betalingen. Ongeveer 114.845 personen zullen de gecombineerde koopkrachtversterking en bonus ontvangen. Dit aantal omvat 35.571 individuen die in januari 2024 via het beneficiary-systeem van Sozavo een KKV-aanvraag hebben ingediend, 11.105 behoeftige huishoudens, 16.217 mensen met een handicap, en 51.952 AOV-uitkeringstrekkers.

Deze maatregelen onderstrepen de inzet van de regering om het welzijn van haar burgers te verbeteren. Er zal in de nabije toekomst extra aandacht worden besteed aan sociale programma’s om de levensstandaard van de bevolking verder te verhogen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 114.000 Surinamers profiteren van verhoogde koopkrachtversterking en bonus