zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ruim 100 veiligheidsfunctionarissen DNV na drie jaar beëdigd

lees ook ...

Overheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterki...

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oostelbos, bracht op dinsdag 20 februari 2024 een bezoek aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor een kennismaking. Tijdens dit ...

Bij het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) zijn 114 manschappen van de lichtingsploeg van 2019 beëdigd tot veiligheidsfunctionaris en buitengewoon agent van politie. President Chandrikapersad Santokhi bedankte het team voor de ondersteuning voor het waarborgen van veiligheid, omdat zij enige tijd op de beëdiging hebben gewacht.

“Om dit te doen hebben we professionele, betrouwbare en integere veiligheidsdiensten nodig. Voor het versterken van veiligheidsdiensten is goed opgeleid personeel ook van cruciaal belang.  Veiligheid is een van de randvoorwaarden voor het brengen van ontwikkeling en ook voor het aantrekken van investeerders”, benadrukte het staatshoofd. Volgens DNV-directeur Shivanand Ramlal heeft de groep lang op dit moment moeten wachten, door factoren buiten hun invloedssfeer. Hij is er blij om dat de groep niet is ontmoedigd en plichtgetrouw haar krachten heeft gegeven aan de dienst.

“Uw inzet en loyaliteit zijn niet onopgemerkt gebleven en worden gewaardeerd. Het zijn deze innerlijke eigenschappen, die het persoonlijk succes verbinden met het succes van een organisatie,” zei de DNV-directeur.

Naast staatsveiligheid streeft DNV ook naar veiligheid voor elke individu en entiteit. “Veiligheid, rust en orde zijn de basiselementen voor groei van elke natie. Uw bijdrage daarbij is onmisbaar. Uw keus voor dit beroep is bewust, u zult zich daarom dienstbaar moeten maken voor de samenleving”, aldus de directeur ten overstaan van zijn nieuwe teamgenoten. Hij heeft verder laten doorschemeren het vertrouwen te hebben in hen, dat zij over de nodige capaciteiten beschikken om het werk naar behoren te verrichten.

Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh spreekt van een bijzondere dag voor DNV en riep de nieuwe leden op om de dienstvoorschriften strikt na te leven. “Er komt een grote verantwoordelijkheid op uw schouders te rusten. Levert u wezenlijke bijdrage aan het professioneler laten functioneren van de organisatie.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRuim 100 veiligheidsfunctionarissen DNV na drie jaar beëdigd