Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ruben del Prado brengt ode aan Zorgenden

Geplaatst

op

Grantangi 768x407

De bekende arts, publieke gezondheidszorg specialist en Suripop bekendheid Ruben del Prado, brengt met het lied ‘GRANTANGI’, dank uit aan verpleegkundigen, artsen en andere hardwerkende frontliniewerkers die zich onvermoeibaar inzetten voor covid-19-patiënten. Hiermee wordt iedereen in Suriname opgeroepen om alert te blijven en zich te houden aan de covid-19 maatregelen.

Het is acht maanden geleden dat de eerste persoon in Suriname positief werd getest op covid-19. Daarna zijn we na een hele tijd van  heel weinig besmettingen te hebben gehad heel snel naar code rood gegaan. Veel besmettingen dus, maar nog beheersbaar. En nu zijn wij God zij dank weer terug naar code oranje of zelfs geel volgens de WHO.

Velen denken nu dat het niet meer nodig is om zichzelf en anderen te beschermen tegen het virus. “Niets is minder waar”, zegt dokter Del Prado. “Het virus neemt geen vakantie en kent geen vrije dagen.” Om te voorkomen dat scholen weer dichtgaan en werkgelegenheid verloren gaat, moet iedereen nog even doorbijten, zegt de arts.

De lyrics van ‘Grantangi’ zijn in het Engels en Sranantongo, wat Sarnami, Saamakatongo, Spaans en Javaans. ‘Grantangi’ is geïnspireerd op een schilderij waarmee beeldend kunstenaar Ray Daal een ode brengt aan de zorgwerkers en wordt via youtube gepromoot. –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen