Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rozenstruik ego is gekrenkt: “Dat ego is het enige dat pijn doet,”

Geplaatst

op

Rozenstruik

Na zijn teleurstellende nederlaag van afgelopen weekend reageert Jairzinhio Rozenstruik op het gevecht. Niet gevreesd stapt hij vol zelfvertrouwen de ring in, overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij heeft hier maanden voor getraind en was voorbereid. Dat de wedstrijd al na 20 seconden tegen de Frans-Kameroense Francis Ngannou over ging was uiteraard een pijnlijk gegeven.

Het gevecht werd gehouden in de  de VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville in Florida. Er was geen publiek aanwezig dit wegens de Covid19 maatregelen. Rozenstruik geeft aan dat hij tijdens zijn gevechten zo wie zo gefocused is op de tegenstander en niet op het publiek. Dat het na 20 seconden al mis ging zegt hij : ,,Het gaat goed hoor, geen fysiek letsel. Maar ik heb een groot ego, net als alle andere vechters. Dat ego is het enige dat pijn doet,’’.

Rozenstruik is vaak degene die harde en snelle knock outs creëert, daarmee heeft hij ook zijn bekendheid verworven. Nu was het andersom, de tegenstander Francis Ngannou wist 1 stoot te geven en het was einde verhaal. “Dat is de manier hoe deze wedstrijden gaan. Het is de grote jongens league. Eén stoot is genoeg, soms twee. Het gaat er hard tegenaan. Zo hard, dan kun je ook een keer gestopt worden’’, aldus Rozenstruik.

Door het verlies heeft Rozenstruik een mooie kans mislopen. “De president van de UFC had gezegd dat de winnaar van ons gevecht om de titel mocht vechten. Dus dit was mijn kans, de hoofdprijs.’’

Dat Jairazinhio verloren heeft doet hem niet bij de pakken neerzitten. Hij is extra gemotiveerd om weer de ring in te gaan en te vechten voor een overwinning. Zelf zegt hij: “Nu zie ik de andere kant van de medaille. Het is mijn eerste verlies en dat is niet makkelijk, maar het hoort erbij. Het is topsport en iedereen traint om te winnen. Nu sta ik op een zesde plek en kan ik niet zeggen wanneer die kans op dat titelgevecht weer komt. Ik hoop dat Francis Ngannou de titel pakt en ik hem weer tegen kom.’’

Rozenstruik is nu weer op vertrek naar Suriname. Ook hij zal bij aankomst in Suriname twee weken in quarantaine moeten. Hij zal het allemaal over zich heen laten komen. Hij is al maanden niet meer geweest in Suriname omdat hij zich aan het voorbereiden was op het gevecht. Hij is goed op de hoogte wat hem nu te wachtten staat in Suriname. In Suriname gelden nog de nodige restricties dit ter bestrijding van het coronavirus.

‘Champion’ van Josylvio en Sevn Alias de track speciaal voor Rozenstruik op weg naar de ring

Culturu.com / AD

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Rolf

Iedereen komt een keer een beter vechter tegen. Leer je van. Maar een ander keer kan je hem verslaan. Power .. geef niet op.

Bianca

Dit zijn leermomenten in je leven. Is altijd goed om te leren uit de ervaring. Een ego is een product over ons eigen denken, overtuigen, normen en waarden etc. Hieruit vorm je een eigen denkbeeld over jezelf. Als je bv. denkt dat je niet genoeg bent of gefaald hebt, dan gaat je ego je lang pijn doen. Een ego is een ander woord voor gehechtheid. De daad te hechten aan een oordeel,vrijheid, een slechte ervaring, status, positieve ervaring noem maar op. Waar hecht jij je aan. Hecht je je aan de positieve ervaring of aan een oordeel over jezelf. Is… Lees verder »

Shirley

Bigi boi kop op door trainen het gaat jou lukken om ook deze boom te vellenAdvertentie

Suriname

Binnenlandse Zaken: Herstel stemmen 32 stembureaus niet correct

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat geluiden op social media die aangeven dat de stemmen van nog 32 stembureaus moet worden herteld, niet correct is. Vandaag zijn volgens het hoofdstembureau van Paramaribo de stemmen van 168 herteld en afgerond. De werkzaamheden zullen morgen worden voortgezet.

De data van nog 64 stembureaus in Paramaribo moet nog uit het proces- verbaal voor de telling van de DNA- stemmen ontvangen worden. Na ontvangst zal de verwerking starten in het programma waar de officieuze uitslag wordt gedeeld met de media, politieke organisaties en het OKB.

Het ministerie geeft verder aan dat zodra de informatie van het Hoofdstembureau ontvangen is, die zal worden verwerkt op de speciale website voor de formele uitslag. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen