zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Rozenhout ziet ontwikkeling olie- en gasindustrie tsunami overtreffen

lees ook ...

Chinese delegatie bezoekt ministerie van ROS

Op 20 juni bracht een delegatie uit de Volksrepubliek China, onder leiding van Zhang Hongguo, vicevoorzitter van het Permanent Comité van het Wenzhou Gemeentelijk Volkscongres, een bezoek aan minister...

Wesley Rozenhout, de directeur van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco, is ervan overtuigd dat de opkomende ontwikkeling van de olie- en gasindustrie enorm is, en een tsunami overtreffen. De spin-off effecten zullen niet weinig effect hebben op de samenleving. Er moet  meer gebeuren op het gebied van local content. Buitenlandse bedrijven zijn nog onvoldoende verplicht gesteld om samen te werken met Surinamers.

De voorbereidingen van Suriname hebben een achterstand. Daarom moet er direct actie worden ondernomen om kansen in de sector te benutten. Hij benadrukt het belang van proactief handelen en het maken van beleid om de opkomende mogelijkheden niet mis te lopen. Dit geldt voor de regering, bedrijven en individuen.

Grassalco heeft volgens de directeur veel potentie. “Grassalco is nu op een punt waar het in staat is om zelfstandig te opereren en zijn producten te presenteren. Dit weerspiegelt een groeiend vertrouwen in de capaciteiten van het bedrijf en zijn vermogen om zich te positioneren in de markt”.

Rozenhout ziet belang in het netwerken met verschillende nationale en internationale organisaties om groei en samenwerking te realiseren. Daarom koos het bedrijf ervoor om zelfstandig op de Suriname Energy, Oil & Gas Summit te staan. Hij is zeer optimistisch over de vooruitzichten voor Grassalco en weet dat het bedrijf goed gepositioneerd is om te profiteren van toekomstige kansen in de sector.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRozenhout ziet ontwikkeling olie- en gasindustrie tsunami overtreffen