maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Royal Schiphol Group gaat Surinaamse luchthavens helpen

lees ook ...

President op derde Afri-Caribean conferentie op de Bahamas

President Santokhi zal van 12 tot en met 14 juni in Nassau, Bahama’s, de derde Afri-Caribean conferentie bijwonen. Deze conferentie is gefinancierd door de Afrexim Bank van Afrika. De president is bij...

Tijdens een kennismakingsbezoek van vertegenwoordigers van de Royal Schiphol Group aan Suriname op 21 april, was er een onderhoud met een delegatie van de Surinaamse regering over het helpen ontwikkelen van de Surinaamse luchtvaartsector en het bekijken van mogelijkheden voor een internationale luchthaven in Nickerie.

Het kennismakingsbezoek uit Nederland, was in navolging van de in 2021 getekende Memorandum of Understanding (MoU) tussen de Surinaamse en Nederlandse luchthaven. Tijdens het onderhoud op het Kabinet van de President, bogen  partijen zich over het upgraden van de Surinaamse luchthavens. De regeringsdelegatie bestond uit de ministers Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Verder zat ook Narpath Bissumbhar aan als president-commissaris van de NV Luchthavenbeheer.

Het ligt in de bedoeling de Johan Adolf Pengel International Airport nader te bekijken en daarbij na te gaan wat het huidige bestand is aan faciliteiten en personeel. Verder zullen de mogelijkheden voor een internationale luchthaven in Nickerie worden onderzocht. Wat dit laatste betreft zal men zich in de beginfase richten op regionale vluchten met middelgrote vliegtuigen. De Royal Schiphol Group zal inkomen met kennisoverdracht en training alsook steun aan de NV Luchthavenbeheer.

“Het is de bedoeling dat onze internationale luchthaven zich verder zal positioneren volgens de planning van de regering om toerisme te faciliteren en de hub functie te vervullen in de olie- en gasindustrie”, stelde minister Jubithana. Hij gaf aan dat er nu al sprake is van een zware belasting en een uitdaging bij het afhandelen van bagages wanneer twee vliegtuigen kort na elkaar landen. “Dit moet dus verbeterd worden als Suriname wil fungeren als hub in de regio en passagiers conform internationale standaarden wil faciliteren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRoyal Schiphol Group gaat Surinaamse luchthavens helpen