donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
2.5
(4)

Rovers in jas en das wurgen het volk

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...


Het stelen, wat gebeurde of gebeurt bij ministerie van Financieen, de Centrale Bank (Srd 50 miljoen in een maand) en de 17 ministeries en de Staatsbedrijven, moet u niet verwonderen. Elk persoon die liegt is een dief van de waarheid, is waarschijnlijk een dief van geld en als zodanig vaak ook een dief van andermans leven, dus een moordenaar. In het Sranan zegt men: wan leyman na wan fufuru man, na wan kiriman, de leugenaar zal vaak ook een dief zijn en een moordenaar.

Het stelen van Staatsgelden en het niet betalen van belasting maakt dat men geen gelden vrijmaakt voor de gezondheidszorg, sociale steun, onderwijs, om maar een paar primaire zaken te noemen. En dan sterven babies, kleuters en oudjes het snelst, ja. Trouwens iemand die seksueel molest pleegt , zoals de directeur van de Hakrinbank (60% staatseigendom) is een dief van de eerbaarheid van zijn employees. Deze vriend van Chan is nog steeds niet ontheven door de president of de RvC, deze eis van 85 vrouwen en verenigingen en die van Organic, laten hun blijkbaar koud.

Trap er niet in
Nu daar de situatie erger is geworden, anders dan hij belooft heeft zit de president zielig te doen dat hij niets kan doen aan de crisis in de wereld. In plaats van dat hij zegt weet je ik heb mijn volk beloofd dat het beter wordt maar nu is er een crisis. Dus laten wij als eerste burgers het voorbeeld geven en alle dubbele functies intrekken. Laten we de fondsen die zijn gegeven om de nood te lenigen in de landbouw en van de sociaal zwakkeren ook werkelijk aan hun besteden. Laat first lady die USD 5000 plus nog 8000 srd per maand verdient haar functie ook terug geven, want ik wil mijn volk wijzen dat ik met hen meevoel. Trap niet in de verhaaltjes van de president, zijn handelingen duiden op gewetenloze hebzucht en roofzucht.

Realiteit
Iemand die 3000 Srd per maand verdient en zo liggen de salarissen van velen, heeft na de vaste lasten die ook fors zijn toegenomen, houdt die van de 100 Srd per dag omgerekend 4 US$(4 Euro) 1 of 2 US dollar over en moet daarmee zien uit te komen. Maar een pond rijst of een brood kost al 1 Euro, zo ook 1 liter benzine. Dus men moet met lede ogen toezien dat bijvoorbeeld de vrouw van de president USD 5000 per maand verdiend van een staatsbedrijf die notabene eigendom is van de bevolking. USD 5000 per maand is omgerekend 125000 Srd.

De president en gezin hebben notabene vele privileges. Heeft men wel een hart of een steen in de plaats? Hoe slapen deze mensen, wetende dat zij de minder bedeelden bijna dood persen? De president zou als papa fu a kondre moet het volk moeten voorgaan in het bezuinigen. De ouderenzorg het onderwijs en de gezondheidszorg, om maar enkele voorbeeld te noemen, zijn er heel slecht aan toe. Intussen ziet de bevolking dat gelden worden gestolen door hoogwaardigheidsbekleders. De frustratie van de bevolking is natuurlijk groot. Terwijl er veel mensen zijn die moeten overleven van dag tot dag, leven mensen in de president zijn omgeving in weelde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRovers in jas en das wurgen het volk