Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rotterdamse rechtbank dagvaart Dini Blokland voor laster Surinaamse first lady

Geplaatst

op

First Lady Ingrid Bouterse Waldring

De rechtbank in Rotterdam heeft Dini Blokland gedagvaard om op donderdag 14 mei voor de kortgedingrechter te verschijnen. Dit op basis van lasterlijke uitspraken die zij zou hebben gedaan aan het adres van de Surinaamse presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring. Blokland beweerde vorige maand april dat de first lady de hand zou hebben gehad in een roofoverval op Claudia Griffith, directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac NV.

Volgens de aantijgingen van Blokland zou daarbij een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. De presidentsvrouwe zou de edelsteen, daarna voor US$ 43 miljoen hebben verkocht in Dubai. Zowel de first lady als directeur Griffith verwezen op 22 april in een praatprogramma de aantijgingen meteen naar het rijk der fabelen. Directeur Griffith erkende de presidentsvrouwe eens te hebben gesproken, maar dan over een sociaal project en niet over diamanten. Met Blokland heeft zij nimmer over de presidentsvrouwe gesproken noch zou de naam van de first lady genoemd zijn in een dossier dat Griffith op aanvraag van Blokland aan deze laatstgenoemde had doen toekomen.

Met president Desi Bouterse zijn er wel gesprekken geweest, maar die gingen over aansluiting van Suriname bij de Kimberley Process Certification (KPC). “Daar heeft de first lady vrij weinig tot niets mee te maken,” benadrukte directeur Griffith. Het bevreemdde haar ook dat Blokland beweerde dat de presidentsvrouwe directeur van haar bedrijf wilde worden. First lady Bouterse-Waldring noemde de aantijgingen belachelijk en liet toen al weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. Blokland, die de dagvaarding intussen via de deurwaarder heeft ontvangen, had in het verleden beweerd dat president Bouterse een huis in het buitenland bezat. Zij kon dit nimmer bewijzen, meldt het NII.

24 Reacties

24
Reageer op dit artikel

1000
Ricky op. aantijgingen First lady

Ai Ingrid Bouterse-Waldring ze heeft balle 😙💪👊girl power.
Zo hoort het succes.

Ronnie

Dat ding is nu wie heeft er gelijk. Want het schijnt dat VHP hierachter zit omdat deze mevrouw schijnt te hebben opgeroepen stem op de VHP. Dus alleen om Bouterse zwart te maken. Deze zaak stinkt behoorlijk. Iedereen vecht om Bouterse weg te slaan dan verzinnen ze alle soort dingen waarom komen ze nu ermee vlak voor de verkiezing? Vertel me dat? BOUTA tranga ze kunnen hem niet weg stoten. Het volk bepaald wie er zit en ze willen Bouterse. Dus strikjes over diamant helpt nu ook niet. Ongeloofwaardig komt het over

Marga

Suriname moet dit toch oplossen geen Nederland. Ze mag toch zeggen wat ze wilt. Al lieg ze

Stella

Ons kent ons, waarom deze beerput niet verder opentrekken in Suriname. Verder heeft een ieder recht van spreken.

Damascusrat

Als je zomaar je bek opentrekt, moet je niet raar kijken als hij
dicht geslagen wordt

Martha

Marga en Stella hoe zouden julie het vinden als je via de media vals werd beschuldig

Jona

Waarom een advocaat uit NL, zijn die niet te vinden in Su?😧

Sabakoe

Tante Dini
Dan ben ik benieuwd wat je nog te zeggen hebt.
Want ik werd zo kots misselijk van je. Bah!!!!
Werd zo moe moe moe en moe vanjouw.
Kreeg bijna geen lucht als ik jou gezicht zag, lastang om jouw akelige irritante stem te horen.

Andre

Marga en Stella, de zaak is wellicht aanhangig gemaakt in NL omdat Ma Dina een Nederlandse is en rechtspraak in Suriname niet onafhankelijk is.

Piet

Ik snap niet waarom madini niet eerst naar een advocaat is gestapt voordat ze dit zei. Nu moet ze met bewijzen komen. En net iets voor de mensen in nl die tegen Bouterse zijn. Nu is het alles of niets. Nu moet ze met bewijzen komen. Waarom dag vaart ze de vrouw van bouterse niet. Moet ze niet naar Nederland komen om erbij te zijn ?

Ricky op. aantijgingen First lady

Ik reageer op die mensen die het ietsie pietsje mis hebben.meningsuiting heeft een grens niets kan grenzen loos zijn door tezeggen het is mijn mening. Jou mening moetje voor jezelf houden.als dingen niet waar zijn moetje niet met de nieuwe manier komen om op social media je misnoegen teuiten. Mensen mensen doe alsjeblieft niet zo verHollands. Wij surinammers van de oude stempels. Wij hebben ons aangepast,en in gepast maar wees niet geassimileerd je bent en blijf een Surinamer.al ben je een hindoestaan,of Creool,ofJavaan,of wat dan ook voor half bloed je nu ook mag zijn wij zijn multicultureel. En dat is… Lees verder »

Tahira

Goed dat het voor de rechter gaat als iemand jou moeder vals beschuldig op het net moet je je recht halen..

Jac

Goed zo first lady👊Geen woorden, maar daden.Dit is het typerde gedrag van vrouwen om te lullen over anderen. Terwijl hun eigen zaken stinken als stront.

Cleo

Als je bewijs hebt toon het zeg het niet alleen toon het dan heb je een punt geen woorden maar daden. En als je bewijs hebt sta je sterk en win je zoniet bluf.

Barbara

Dit ding is gewoon politiek. Verkiezing dan gaan ze modder gooien. Ik ben zeer benieuwd wie hier gaat winnen omdat ik vind dat je iemand niet op het YouTube of krant zwart kan maken als het niet waar is. Als het om politieke redenen is dan is dit erg vals gespeeld. Als het klopt de waarheid is dan moet de waarheid boven tafel… ok maar als het niet klopt dan is het zeer kwalijk en moet de rechter maar een uitspraak doen wie de boetekleed zal aantrekken. we Zijn benieuwd.

Rishma

Dan de zoon nu de vrouw.. ze halen alles uit de kast om Bouterse maar te willen pakken. Maar wat ze ook proberen het lukt niemand. Laat het volk bepalen. Maar niet vals beschuldigen als iets niet klopt. Als het waar is dan zal de rechter uitspraak doen. Het is wel geen leven zo steeds maar aanvallen dan maar lekker leven waar niemand je kent en kan je overal reizen. Zo een leven wens je niemand steeds maar weer een ander aanval beschuldigingen en verdedigingen wat een leven. Dan maar geen titel maar wel genieten zonder stress

Rich

Iedereen heeft recht van spreken. Maar als iemand een ander vals beschuldigd moet je zulke mensen aanpakken. Politiek is een vies spel vol leugens en soms gaan ze ver. Om macht.

Police

De waarheid moet nu boven tafel komen wie liegt?

Stella

Het recht zal zegevieren.

Dennis

Laster praatjes van haar.ze moet een flinke boete krijgen.Potie Ingrid,die zoveel doet voor de bevolking,scholen etc

SuriNuJij

Waarom verschijnt dit bericht niet in normale gangbare media?

Ik zal zittingen te Rotterdam volgen.

J.J

omdat het niet belangrijk nieuws is voor Nederlanders

Shaka Zulu

Het ruikt hier naar poep , lees alleen reacties van kont likkers en ezels ,
Jullie dombo’s maken jullie je druk om een reactie , maar niemand hoor ik vragen stellen waar die kaulo diamand is. Dit noemen ze nou aandacht afleiden van waar het echt om gaat in dit geval WAAR is die DIAMAND kaulo you.en maar bla bla bla

Jullie dombo’s zijn al zolang door die npd gasten in jullie kont geneukt dat jullie het langzaam lekker zijn gaan vinden en eraan verslaafd geraakt .

Bad lekker verder , maar spoel je bek erna ,want het stinkt .

Rudolf

Kom je nu met je verhaal? Waarom nu? Om verkiezing. Nee hoor. Opgezette plan.Advertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

 1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
 2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
 3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
 4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
 5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
 6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
 7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
 8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
 9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
 10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
 11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
 12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
 13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
 14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
 15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
 16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
 17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
 18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
 19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
 1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
 2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
 3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
 4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen