donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Rotary VOS Student Excellence Award voor Miracle Abdillah

lees ook ...

27-jarige bromfietser overleden na aanrijding met stilstaand...

De 27-jarige M.C. is vanmorgen overleden in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie na een ernstig verkeersongeval. De bromfietser reed op de Fredericiweg tegen een stilstaande coasterbus aan en bezwee...

Rotary Club of Paramaribo Central (RCPC) heeft de VOS-best geslaagden op dinsdag 8 augustus jongstleden, in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de 37ste Student Excellence Awards. Scholengemeenschappen uit Moengo en Nickerie waren deze keer ook vertegenwoordigd. Rotary Club of Paramaribo Central doet dit jaarlijks om de schoolprestaties van jonge Surinamers een boost te geven. De beste drie waren Miracle Abdillah van het Alph Beta Vrije Atheneum, Arav Debisarun van het VWO4 en Megan Fernandes van de AMS.

De jury bestaande uit Rotarians van de hosting club en Rotaractors van de Rotaract club of Genesis koos Abdillah als “The best of the best”. Men lette op excellence; ambassadorship; sociale- culturele- en sportactiviteiten. Een voorwaarde is dat deelnemende studenten bestgeslaagden zijn van hun school. Op 5 augustus jongstleden hielden 18 bestgeslaagden, die meededen hun mondelinge presentaties online voor de jury.

Er werd ook gelet op een positieve instelling, een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en timemanagement. Respect voor waarden en normen in de samenleving, de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin om zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te hebben was belangrijk bij de beoordeling. Ook een voorbeeld voor anderen willen zijn, een goede balans tussen inspanning (studie) en ontspanning vinden en oog voor medestudenten en anderen, die  behoefte aan ondersteuning hebben werd meegenomen.

Het jaarthema van de Rotary International voor 2023 -2024 is “Create hope in the world”. De Rotary Club of Paramaribo Central wil in dit kader door middel van projecten uitvoeren. Talent en excellentie bij de jongeren wil deze organisatie altijd erkennen en stimuleren.

Volgens Manoj Parsan, de President van Rotary Club of Paramaribo Central is met de gepleegde handeling, direct de volgende groep studenten en generatie gestimuleerd. Bovendien zal de gehele gemeenschap baat hebben bij het resultaat hiervan.

Bron: Sun.sr, ampies broadcasting corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRotary VOS Student Excellence Award voor Miracle Abdillah