zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Rotaryclub of Paramaribo Central ondersteunt premature zorg AZP

lees ook ...

Goedkeuring voor grondconversieaanvragen van 175 burgers

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag 22 mei 2024 zijn onder leiding van de regering verschillende belangrijke onderwerpen besproken, waaronder het versterken en verbeteren van de veilighe...

De Rotaryclub of Paramaribo Central heeft maandag  gezorgd voor meer overlevingskansen voor prematuur geboren baby’s in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo(AZP). De organisatie heeft acht perfusorpompen afkomstig uit Nederland gedoneerd aan de afdeling Neonatale Intensive care Unit (NICU) van dit ziekenhuis.

Deze pompen kunnen ingezet worden om premature patiëntjes gedoseerd, per gewicht en op de milliliter, per uur nauwkeurig de juiste medicatie toe te dienen. Een heel ziek patiëntje, dat acht verschillende medicijnen moet krijgen, kan in dit geval bediend worden door alle acht perfusorpompen tegelijkertijd aan te sluiten om de levenskansen te vergroten.

“Behalve dat we met de perfusorpompen meer patiëntjes kunnen helpen, kunnen we ook veiligere zorg verlenen. De kans op het maken van fouten is hiermee veel kleiner geworden”, maakt kinderarts en neonatoloog Liesdek Mohamed Safir duidelijk, die samen met zijn collega  Kevin van t Kruis, de pompen in ontvangst nam. De kinderartsen zijn zeer ingenomen is met de donatie.

President van de Rotaryclub of Paramaribo Central, Shirley Sowma-Sumter is tevreden dat zij met de donatie invulling kan geven aan het jaarthema ‘welzijn en gezondheid’ van de organisatie, waarmee zij de gemeenschap een dienst leveren. Sowma deed desgevraagd een oproep aan andere hulporganisatie om samen te werken in het dienen van de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRotaryclub of Paramaribo Central ondersteunt premature zorg AZP