vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
3
(1)

Rotary lanceert kinderboek over overgewicht

lees ook ...

Centrum voor innovatie en productiviteit

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) heeft op dinsdag 29 november jongstleden een ontmoeting gehad met minister Steven Mac Andrew van Arbeid, werkgelegenheid en ...

In het kader van het Rotary ‘Childhood Obesity Prevention’ Programma van Suriname lanceerde Rotary Suriname vandaag 4 februari via ZOOM een kinderboek om gezond eten bij kinderen te stimuleren. Het boek is geschikt als lesmateriaal voor de scholen. De Presidenten van de drie Rotary Clubs van Suriname, Nicole Tjin A Djie, Robert Hahn en Vyas Gokoel presenteerden het kinderboek aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die het boek met enthousiasme in ontvangst namen en zeiden uit te kijken naar verdere samenwerking met Rotary Suriname.

De uitgave van het boek is deel van het prioriteitsprogramma ‘Childhood Obesity Prevention’ (COP) van Rotary District 7030 voor het jaar 2020/2021. Het boek is getiteld ‘On Bon Mange’ oftewel ‘Eet Goed’, en is in het Frans, Engels en Nederlands uitgebracht. Tijdens de lancering is er ook informatie verschaft over de rest van het Rotary Suriname ‘Childhood Obesity Prevention’ Programma.

Rotary International maakt zich wereldwijd sterk voor het ontwikkelen van programma’s om welzijn en gezondheid te bevorderen en ziekte te voorkomen middels het implementeren en ondersteunen van gemeenschapsprojecten. Hieraan heeft de District Governor van Rotary District 7030, dhr. Lisle Chase invulling  gegeven middels het implementeren van een Childhood Obesity Program (COP). Het doel is een structurele bijdrage te leveren aan het tegengaan en terugdringen van overgewicht bij kinderen in het Caraïbisch gebied.

In de komende periode zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd om aandacht te vragen voor overgewicht in Suriname. Eerder is succesvol een webinar georganiseerd ‘van grond tot mond’, waarbij er door verschillende experts vanuit diverse invalshoeken op het gebied van gezond eten, informatie werd verschaft aan de deelnemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRotary lanceert kinderboek over overgewicht