dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Rotary Club zet zich in voor sociale vooruitgang in Suriname

lees ook ...

Armoedegrens Suriname vastgesteld op SRD 7.396 na consultati...

De Nationale Loonraad (NLR) heeft het advies voor de vaststelling van een nieuw minimumuurloon overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Hoewel het...

In een belangrijke bijeenkomst op dinsdag 30 januari 2024, hebben Rotary District Governor Brian Glasgow en president Chandrikapersad Santokhi de mogelijkheden besproken voor de organisatie om de Surinaamse regering te ondersteunen door middel van sociale projecten. Deze samenkomst vond plaats op het Kabinet van de President, waarbij nadrukkelijk de focus lag op het versterken van de ondersteuning aan kansarme individuen in het land via uitgebreide sociale programma’s.

Glasgow, die het Rotary District 7030 vertegenwoordigt — een district dat 17 landen omvat, waaronder drie in Zuid-Amerika en 14 in het Caribisch gebied — heeft zijn zorgen geuit over de economische situatie in de regio. Hij benadrukte dat de landen binnen zijn district geconfronteerd worden met vergelijkbare uitdagingen, en dat het cruciaal is om regionale en onderlinge samenwerking te bevorderen.

President Santokhi toonde zich zeer positief over het gesprek en de voorgestelde samenwerking. Glasgow adviseerde om de ondersteuning van niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) te benutten en stelde voor om economische verbeteringen te realiseren door middel van publiek-private partnerschappen, inclusief de bijdragen van de Rotary Club. Dit gesprek markeert een belangrijke stap richting verdere samenwerking tussen de Surinaamse regering en Rotary International, met als doel het bevorderen van sociale welvaart en economische ontwikkeling in Suriname en de regio.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRotary Club zet zich in voor sociale vooruitgang in Suriname