vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Roseline Daan treedt af als directeur van Directoraat Cultuur per maart 2024

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

Per 1 maart 2024 zal Roseline Daan haar rol als directeur van het Directoraat Cultuur bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) neerleggen. In overeenstemming met minister Henry Ori is besloten dat Daan haar functie zal verlaten, maar niet zonder het ministerie van haar expertise te blijven voorzien.

In een uitgebreid gesprek op 29 januari 2024 hebben Daan en Ori de toekomstplannen en het beleid besproken, waarna Daan heeft ingestemd om als adviseur eerste klasse actief te blijven. In deze nieuwe rol zal zij de leiding nemen over enkele kernprojecten, waaronder het ambitieuze initiatief voor de oprichting van een nationaal museum, een project dat onlangs versterkt werd door de installatie van een museumcommissie onder haar voorzitterschap.

Minister Ori heeft eerder, op 7 januari, tijdens een bijeenkomst met leidinggevenden en afdelingshoofden van het Directoraat Cultuur, benadrukt dat cultuur een cruciale sector binnen het departement blijft en dat er meer aandacht aan zal worden besteed. De aankomende periode zal in het teken staan van het vinden van een geschikte opvolger voor Daan, waarbij het ministerie streeft naar een zorgvuldige en transparante selectieprocedure.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRoseline Daan treedt af als directeur van Directoraat Cultuur per maart 2024