donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Rosebel ondersteunt project Brokopondo met US$.100.000.-

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

Brokopondo Outgrowersproject wordt gefinancierd door Rosebel Goldmine. Het goudbedrijf en het Platform Traditionele Gezagsdragers zijn een bewustwordingsprogramma begonnen om de gemeenschap van Brokopondo de voordelen van landbouw voor te houden. Gekozen is voor een hoger gelegen gebied, niet dichtbij de rivier. Een financieringsovereenkomst is getekend met het Platform van Traditionele Gezagsdragers en Bonanza Agro, die het project coördineert.

  “Het is een manier om de omliggende gemeenschappen van Rosebel zelfvoorzienend te maken en een oplossing te bieden voor de gevolgen van de economische situatie in het land”, zegt de community relations and development manager Jerry Finisie van Rosebel Gold Mines (RGM).

Aangeschaft zullen worden walking tractors, motorsprayers, dieselwaterpompen, brushcutters, persoonlijke beschermingskleding en andere benodigdheden. Daartoe is er een financieringsovereenkomst met het Platform van Traditionele Gezagsdragers Brokopondo en Bonanza Agro Industries gesloten. Het bedrijf van directeur Linus Diko is projectcoördinator met een eigen bijdrage van tienduizend US dollar.

Partijen zijn ervan overtuigd dat dit pilotproject de agrarische sector in het district vooruit zal brengen.  Tien landbouwers zullen in de gelegenheid gesteld worden, die op hun beurt  drie tot vijf anderen zullen meenemen in het verbouwen van agrarische producten. De

Een aanvang is gemaakt bij de ondertekening van de financieringsovereenkomst tussen general manager Michiel Fleischeuer, Henry Kaffe, als voorzitter van het platform, en Linus Diko van Bonanza Agro.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRosebel ondersteunt project Brokopondo met US$.100.000.-